Hoe word je tevreden over jezelf?

Wat is het toch met goede voornemens die eind januari alweer sneuvelen. Je faalt in het verliezen van gewicht, sporten of minder drinken en daarom baal je van jezelf. Ga je nu de rest van het jaar van jezelf balen? Zonde! Want de meeste voornemens zijn pessimistisch.

Als jij jezelf de afgelopen maand hebt uitgehongerd met een crash dieet, get real. Zelfvertrouwen gaat niet om je figuur maar over acceptatie. Accepteren wie jij bent in jouw lichaam. En als jij jouw lichaam in december hebt gepamperd met verschillende lekkernijen is dat oké. December was fijn. het was LEUK! Het was het he-le-maal waard!

Sluit je ogen en luister naar je lichaam
De doelen die je maakt moeten realistisch zijn, wil jij tien kilometer rennen? That’s fine. Maar weet wel dat je dit niet van de een op de andere dag rent en dat je geduld moet hebben. Wil jij een paar kilo kwijt? Ook oke maar een crash dieet of jezelf uithongeren gaat je daar niet bij helpen. Alles draait om bewustzijn, realistisch zijn over je eigen lichaam. Niemand is hetzelfde en je leeft het lekkerste als je dat accepteert. Sluit je ogen en luister daarom goed naar jouw lichaam. Leer waar JIJ behoefte aan hebt om je lekkerder in je vel te voelen. Is dit wandelen, rennen, eten of stretchen? Heeft jouw lichaam behoefte aan veel of weinig eten. Het gaat niet om kilo’s maar om een fit en gezond lichaam.

Stop met vergelijken
Om de boel te verhelderen: gewicht verliezen of slanker worden, is vaak geen juiste motivatie. In the end maakt het je niet gelukkig. Jij wordt niet getypeerd door je lichaam. Wanneer je dit wel doet, vergelijk je jezelf met anderen. Of je trekt je aan hoe anderen over je denken. In je hoofd creëer je allerlei scenarios die alles behalve de werkelijkheid zijn. Niemand is hetzelfde en het belangrijkste is dat je je niet vergelijkt met anderen. Dan streef je naar het meest onhaalbare: iets of iemand wat jij niet bent.

Perfectie bestaat niet
De media laat ons geloven dat perfectie bestaat, ik heb nieuws: het bestaat niet. Perfectie is streven naar teleurstelling, want dat is wat je uiteindelijk voelt. Wie perfect wil zijn ervaart alleen maar innerlijke onzekerheid. Jouw lichaam is uniek en daarom mag je er van houden!