Een sixpack zonder work-out maar met een massage van de buik

Wij zijn best nieuwsgierig naar Ayurveda en lezen hier regelmatig over. Zo begon ik een tijdje geleden te lezen in het boek Absolute Beauty: Radiant Skin and Inner Harmony Through the Ancient Secrets of Ayurveda. Wat mij betreft een heel nuttig boek want, denk jij bij Ayurveda aan sterke buikspieren zonder work-out? Nee. Ik ook niet, maar het werkt dus wel. Althans volgens Pratima Raichur, de auteur van het boek en meester in Ayurvedische geneeswijzen.

Overweeg jij een borstvergroting? Dan is het 3D-consult de uitkomst!

Tijdens het lezen blijf hangen op een pagina waar Pratima het masseren van de buik beschrijft. Dit masseren begint al vroeg. Herinner jij je nog dat je als kind over de buik werd gewreven bij buikpijn? Dat hielp altijd een beetje. Gek eigenlijk dat we dit als volwassenen niet meer doen. En al helemaal als je je bedenkt dat dezelfde methode goed schijnt te zijn voor een platte buik zonder sit-ups.

Massage van de buik voor sterke buikspieren
Twee keer per dag je buik masseren, ’s ochtends en ’s avonds voor het slapen gaan, is een simpele en gezonde methode om een plattere buik te krijgen. Vergeet vooral niet dat gezond eten een must is en zo nu en dan sporten kan ook geen kwaad. Want als jij iedere avond een reep chocolade naar binnen schrokt, snappen wij dat die platte buik ook wegblijft.

De voordelen:
Het masseren van de buik zorgt voor een betere verdeling van de vetcellen en zorgt er zelfs voor dat deze krimpen. Daarnaast versterkt het je buikspieren. Het is ook een prettige manier om stress te verminderen. Vergeet niet dat je tijdens een massage van de buik ook de darmen en nieren meeneemt.

Dit zijn de voordelen voor je huid van yoga!

Waarom werkt dit?
Veel emoties die we opkroppen, zitten vast in onze darmen, maag en in je Solar Plexus (het tweede en derde chakra). Dit is de perfecte opslagplaats voor afvalstoffen. Daarbij lopen er allemaal nadi’s (levensenergieën) rond de navel dus een massage stimuleert de energiestroom. De massage geeft ook een betere balans tussen de elementen water en vuur, die zich in het het tweede en derde chakra schuilhouden.

Hoe moet je het doen?
Gebruik een beetje massageolie voor een beter resultaat. Masseer het gebied rondom de navel met je vingers, met de klok mee. Hierna ga je verder met je handpalmen, ook maak je grotere cirkels. Zo ga je verder totdat je de hele buik hebt gehad. Doe dit dertig keer. Let op: als je zwanger bent kun je de buik beter niet masseren.