Dublin City Guide

Wie aan Dublin denkt, denkt waarschijnlijk aan pubs, Guinness & een hele hoop regen. Maar daar doen we deze mooie, historische stad mee te kort. Ik wist ook niet goed wat ik kon verwachten, maar heb een weekend lang van de zon genoten, hysterisch gelukkig rondgelopen met mijn camera en de meest te gekke winkels, deli’s en koffietentjes gevonden. Tel daar nog de gezellige pubs, de vriendelijke Ieren en iets te veel cocktails bij op en je begrijpt waarom ik snel weer terug wil!
streetview
Een goed vriendinnetje van me werkt in Dublin op het prachtige kantoor van Facebook. Zij, als insider, heeft me veel bijzondere plekjes laten zien en een rondleiding in het enorme Facebook Headquarters, a.k.a. pretpark voor volwassenen, gegeven. Doe mij zo’n baan! Er is een ‘knutselruimte’ met een 3D-printer (!) om creativiteit te bevorderen, schepijs bij het enorme dakterras, een bar op iedere etage en eten waar een 5-sterren hotel u tegen zegt. De conferentieruimtes hebben namen gekregen die verwijzen naar James Bond films, zoals: ‘Golden Fry’ & ‘Diet Another Day’. Daarnaast is er ook een hele Friends-verdieping met namen als: ‘The Ugly Naked Guy’ en ‘Dr. Drake Ramoray’. Maar het moet gezegd: er wordt hier wel keihard gewerkt!
Facebook office
De Ieren hebben sowieso een goed gevoel voor humor. Zo staan er bijvoorbeeld veel grapjes op de borden buiten de pubs: ‘Hungry? We’ll feed you. Lonely? We’ll get you drunk.’ Ik was er de dag van de EK-wedstijd tegen Frankrijk. Ierland verloor, maar de sfeer in de stad leed er allerminst onder. Na 5 dagen rondstruinen en van de ene aangename verrassing in de andere te vallen, heb ik een aantal favorieten verzameld. Dit is mijn Dublin City Guide!

Brunchen
Dublin heeft een echte brunchcultuur. Lekker lang tafelen in de weekenden en bijkletsen met vrienden. Dit zijn mijn ontdekkingen:
1. The Fumbally: home-made heerlijkheden.
2. Farmer Browns: probeer de Ierse black pudding!
3. The Bath Pub: proef de pancakes!
4. San Lorenzo’s: hipster brunchspot.
brunchen
Je vindt in Dublin veel gezonde vegan eetopties. Bij Umi Falafel hebben ze heerlijke, verse, vega & vegan broodjes. Achterin kun je gezellig zitten. Er is alleen geen WIFI. Bij Sprout & Co kun je lekkere superfoodsalades eten en sapjes bestellen. In The George St. Arcade vind je Yogism & The Juicery. Hier kun je terecht voor breakfast bowls en andere fijne dingen voor je buik.

industry & co

Zoetigheid
1. Ladurée: macaron heaven.
2. Hänsel & Gretel Patisserie: superleuk voor een high tea!
3. KC Peaches
4. Butler’s Chocolate
5. The Cupcake Bloke: lekkers op Coppinger Row
6. The Man of Aran Fudge in de George St. Arcade

Man of fudge

Man of aran fudge

Restaurants
1. The Meeting House is een funky restaurant, waar de muziek iets harder staat dan gemiddeld en de tafels kunstwerken zijn. Dit restaurant is daarom niet voor iedereen interessant. Het eten was echt verrukkelijk en de cocktails gevaarlijk lekker.
2. Citron: Op uitnodiging van het Fitzwilliam Hotel hebben we fantastisch gegeten bij dit hotel-restaurant. De avond kon niet meer stuk toen we mijn lievelingswijn uit Nieuw Zeeland kregen aangeboden: een Sauvignon Blanc. De jongens van One Direction sliepen hier onlangs nog en ik begrijp waarom. Citron is wel een echt hotel-restaurant, dus het kan er rustig zijn.
3. Mocht je zin hebben in ongezonde dingen, ga dan naar Bunsen: Dublin’s alternatief voor McDonald’s, met echt goed vlees en het motto: ‘less is more’. Ze hebben er ook lekkere zoete aardappelfrietjes!

The meeting house

The meeting house

Citron

Citron

Kijk voor de rest van deze post en mijn favoriete ‘hidden gems’ op www.littlewanderbook.com!

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!

Lees ook: Luxe Cambana D’Angkor Suites, Siem Reap, Cambodja.