Dit zijn de 7 leukste kerstmarkten in Nederland!

Rond de kerst worden er in verschillende steden door heel Nederland veel leuke kerst activiteiten georganiseerd. Ook waaien er steeds meer kerstinvloeden van onze Oosterburen richting ons kleine kikkerlandje. Zo springen bijvoorbeeld de kerstmarkten als paddestoelen uit de grond en wij zijn enorm blij met die ontwikkeling! Kerstmarkten zijn er in verschillende soorten en maten (bio, Scandinavisch, Amsterdams, traditioneel, noem het maar op). Wij hebben de leukste kerstmarkten van Nederland voor jou uitgezocht en geloof ons; je wilt ze allemaal bezoeken!

Lees ook: Bang voor extra kilo’s tijdens de kerstdagen? Enfait helpt je de verleiding te weerstaan!

1. Sissy-boy kerstmarkt in Amsterdam
Op zaterdag 12 december organiseert Sissy-boy een superleuke vintage kerstmarkt op het Amstelveld (nabij Utrechtsestraat, Kerkstraat en Prinsengracht). Van 10.00 uur tot 17.00 uur kun je hier terecht voor de leukste vintage kerstcadeau’s voor jong én oud. Naast stands waar je fijne mode, accessoires, interieur, kunst- én kindercadeautjes kunt vinden, zullen er ook heel veel lekkere food and drink stands en muziekstands op de kerstmarkt staan. Oh ja, nog een pluspunt: de entree is gratis!

2. Scandinavische kerstmarkt in Amsterdam
Op zaterdag 12 en zondag 13 december wordt de Muiderkerk in Amsterdam Oost omgetoverd tot een Scandinavisch kerstwalhalla. Je kunt de markt bezoeken van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s avonds. Op deze markt kun je typisch Scandinavische dranken en gerechten kopen, proeven én bakken!

3. Home made x-mas market in Scheveningen
Zaterdag 19 en zondag 20 december kun je van 11.00 uur – 21.00 uur terecht op de Pier in Scheveningen voor een superleuke ‘home made’ kerstmarkt. Op deze markt vind je enkel biologische en handgemaakte producten. De stands lopen uiteen van mode- en accessoirestands tot aan interieur- en vintagestands. Daarnaast kun je zelfs meedoen aan leuke workshops, kijken naar theatervoorstellingen én genieten van live muziek. Ook is er genoeg voor kinderen te doen (denk aan poffertjes bakken, knutselen en trampoline springen). Kortom, een de Home made x-mas market in scheveningen is een eerlijke kerstmarkt voor jong en oud!

4. Magisch Maastricht
Op woensdag 24 en donderdag 25 december (eerste kerstdag) kun je van 10.00 uur tot 20.00 uur genieten van een magische kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht. Ook op deze markt kun je terecht voor leuke cadeautjes en zijn er genoeg activiteiten. Midden op het Vrijthof staat een enorme schaatsbaan en daar omheen staan veel leuke kerstkramen die enkel fair-trade, biologische en handgemaakte producten aanbieden. Verder zullen er een aantal kermisattracties op de kerstmarkt staan en kun je meedoen aan leuke workshops. Dus, heb je geen plannen op eerste kerstdag? Neem dan beslist een kijkje bij Magisch Maastricht en je zult een geweldige kerst hebben!

5. Zelfgemaakte kerstmarkt in Utrecht
Ook de Mariaplaats in Utrecht staat op zaterdag 12 en zondag 13 december vol met leuke kerstkramen waar zelfgemaakte producten worden verkocht. Je kunt op deze markt terecht voor kleding, accessoires, meubels, speelgoed en kunst. De Zelfgemaakte kerstmarkt is een relatief kleine, intieme kerstmarkt. Ben je niet in de mood voor een hoop drukte of houd je niet van teveel ‘poespas’, dan is deze kerstmarkt ideaal voor jou!

6. Zweedse kerstmarkt in Groningen
De Suikerfabriek in Groningen wordt in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 december getransformeerd tot een Zweedse kerstmarkt. Het thema van de kerstmarkt is SLÖJD (ambachtelijke kunst) en 70 jaar Pippi Langkous. Op deze markt vind je onder andere nieuwe Scandinavische producten en Loppis (tweedehands producten). Ook kun je genieten van live muziek, lezingen bijwonen en taalles (!) volgen. Uiteraard is er genoeg voor kinderen te doen én kun je gratis parkeren. Entreekosten tot 12 jaar gratis, vanaf 12 jaar €5,00.

Lees ook: Kerststress: wat zijn de boomtrends van dit jaar?