Dit wonderdrankje is dus mega goed als je wil afvallen

Zijn we niet allemaal op zoek naar een drankje dat super goed is voor je lichaam én geest? Dit melkachtige brouwsel, ook wel: gouden melk genoemd, wordt al eeuwen gebruikt in de ayurvedische geneeskunde en het stimuleert gewichtsverlies. BETER!

Kurkuma
Want na een borrel hier en een diner daar, kunnen wij wel wat ‘gezonds’ gebruiken. Gouden melk bestaat uit plantaardige melk en kurkuma, dit laatste zorgt voor een minder opgeblazen gevoel en is goed voor de spijsvertering. Daarnaast zijn er studies die beweren dat kurkuma een ontstekingsremmende werking heeft die gunstig kan uitpakken bij sommige ziektes. Voor je mood is het ook een heuse oppepper, want kurkuma heeft zelfs antidepressiva eigenschappen. Roer een paar korrels zwarte peper door je drankje, hierdoor wordt de kurkuma nog beter in je lichaam opgenomen.

Kokosmelk
Van kokosmelk wisten we al dat het erg gezond is, daarom is dit prima voor in de mix. Het is beter verteerbaar dan dierlijke melk en er zitten flink wat gezonde vetten en elektrolyten in. Het helpt net als kurkuma ontstekingen te remmen, en de MCT’s helpen je met de spieropbouw en verminderen het vetpercentage.

Smaakt het?
Kurkuma heeft een uitgesproken smaakt, en niet iedereen houdt hiervan. Daarom kun je het drankje op smaak maken met gember, honing of vanille. Whatever you like!

Lees ook: nitro koffie, wat is het en is het gezond?