Dingen die sporten onaantrekkelijk maken

God sta me bij, ik moet naar de sportschool. De stap om te gaan is niet een, twee, drie gezet en zeker als je het druk hebt, schiet sporten er nogal eens bij in. “Ja nee, ik ga écht vandaag.” roep ik regelmatig… en meestal ga ik dan ook maar raak ik gedemotiveerd door verschrikkelijke dingen die heus niet nodig zijn.

Je sportschema is nogal pietje precies ingecalculeerd
Dit betekent dat je ’s ochtends vroeg moet vertrekken. Ben je een minuut later? Dan kom je al in de knoei want je moet na het sporten meteen door naar je werk. Of nog erger: je hebt een lesje waar je absoluut niet later binnen wilt komen. Dat gebeurt je té vaak.

Ai… zweet komt nu even niet goed uit
Sporten is niet zo erg, dat je ervan gaat zweten vind jij VEEL erger. Jouw planning is altijd heel onhandig en meestal heb je net je haren gewassen als je op het punt staat om naar de sportschool te gaan. Waarom zweet je ook alweer zo op je hoofd?

Sportscholen die airco niet snappen
Oké, iedereen zweet. Maar als er geen airco is, ben jij helemaal klaar met het gedoe. Zelfs op de heetste zomerdagen krijgen sommige sportscholen het voor elkaar om te bezuinigen op airco. WHAT THE… dit is niet cool en hoogstwaarschijnlijk kom je niet meer terug.

Hard kreunende mannen
Iedereen kent het wel: sta je je in het zweet te werken mét oordoppen in, hoor je opeens een raar geluid. Eerst kun je er je vinger niet op leggen maar opeens begint het lampje te branden. Het is de man achter je die zulke harde geluiden maakt dat ze zelfs de deuntjes van Kolsch die uit je oordoppen klinken overstemmen. Nooit geweten dat “UURGGHH” en “OEMMPFFF” zo irritant en ongemakkelijk zijn, het klinkt als klaarkomen.

Alle apparaten zijn vrij en toch komt er iemand naast jouw trainen
WTF? Nee… of toch? Ja hoor. Er staan tien hometrainers, vijf loopbanden en nu moet die vreemde snuiter nét naast jou op de fiets stappen. Heul vervelend.