Deze stevige groentesoep geeft je gezondheid een boost

Het eten van soepjes is enorm hip. Soepen zijn namelijk lekker, gezond en makkelijk om te maken. Zie het eten van soep als een soort een soort warme detox-kuur. Iets waar jij dol op bent en, zeker als het koud weer is, extra blij van wordt. Dit winterse soepje zit bomvol gezonde groenten die jouw immuunsysteem dát geven wat het nodig heeft; een flinke boost. Het geheim? Geroosterde groenten. Sounds great!

Lees ook: 5 simpele tips om aan élke maaltijd groenten toe te voegen

Hoofdingrediënten zijn bloemkool, venkel én knoflook, wat perfecte krachtboosters zijn. Bloemkool heeft namelijk een ontstekingsremmende werking en zit bomvol vitamine K. Venkel, daarentegen, barst van de vezels, kalium en vitamine C. En knoflook? Knoflook helpt het immuunsysteem in balans te houden.

Wat heb je nodig voor vier personen?
1. 1 hele bloemkool
2. 1 hele knoflook
3. 1 witte ui
4. 960 ml biologische groentebouillon
5. 360 gram babyspinazie
6. flinke hand venkel + wat groen
7. 45 gram sorghum granen (te koop bij de biologische supermarkt)
8. Olijfolie
9. Zeezout
8. Aluminiumfolie

Verder
Verwarm de oven voor op 220 graden en leg je de fijngesneden venkel in een ovenschaal. Besprenkel de venkel met olijfolie en zeezout. Doe hetzelfde met de bloemkoolroosjes. Om de knoflook te roosteren, besprenkel je eerst aluminiumfolie met olijfolie en wikkel je de knoflook vervolgens in het aluminiumfolie. Let erop dat alle ingrediënten in aparte schalen de oven ingaan en dat je ze voor ongeveer 30 minuten in de oven laat staan.

Ondertussen pak je een grote soeppan en bak je daarin, op middelhoog vuur, de fijngesneden ui in 5 minuten glazig. Vervolgens voeg je de groentebouillon toe en breng je het geheel aan de kook. Zodra de groenten geroosterd zijn, voeg je ze allemaal toe aan de soep. Let erop dat je enkel de geroosterde knoflookteentjes in de soep gooit en dat je niet ook de schil van de knoflook erin gooit. En ja, voor dit recept gebruik je alle knoflooktenen. Laat het soepje nog even vijf minuten sudderen en haal het vervolgens van het vuur. Roer de spinazie erdoor, laat het even afkoelen en pureer vervolgens de groenten met een staafmixer. Genieten maar!

Lees ook: Deze 4 witte (!) ingrediënten zijn zeer detox waardig