De wetenschap stelt: “Slimme vrouwen hebben minder seks”

Slimme mensen hebben minder seks. Althans, zo stelt de wetenschap. Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat, vooral slimme vrouwen, minder seksen dan vrouwen met een lager IQ. Best wel bijzonder en gek dat de wetenschap heeft besloten om dit verband te onderzoeken, maar goed. Nu zijn we nieuwsgierig en willen we van A tot Z weten hoe men tot deze conclusie is gekomen. Heb je even?

Lees ook: Aha, dus dít is waarom masturberen goed voor je is

Als we dit onderzoek van Psychology Today moeten geloven, hebben hoogopgeleide vrouwen minder bedpartners gehad dan vrouwen die minder hoog opgeleid zijn. Dit blijkt uit een enquête dat het bedrijf heeft afgenomen onder vrouwen van vijfentwintig tot vijfenveertig jaar. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat slimme vrouwen minder populair zijn op de middelbare school en daardoor minder vriendjes (bedpartners) hebben gehad.

Ook blijkt uit het onderzoek dat slimme vrouwen – tijdens hun middelbare schooltijd  – minder seks hebben gehad, omdat ze verlegen of nerveus zijn. Daarnaast zijn sommige tieners gewoon onhandig of hebben ze hun prioriteiten ergens anders liggen. Een andere reden dat slimme vrouwen minder seks hebben dan vrouwen met een lager IQ, is te wijten aan het feit dat slimme vrouwen een betere impulsbeheersing hebben. Vat je ‘m nog? Slimme vrouwen vinden het belangrijker om hun eigen vaardigheden eerst te verfijnen, voordat ze – actief – aan seks en kinderen beginnen. Carrière, een goed onderkomen en vriendinnen hebben voorrang op seks.

Dus, staat seks bij jou op de tweede plek, dan ben je een genie. En daar laten we het bij. Voor nu.

Lees ook: Wat heeft seks met mindfulness te maken?