Crazy Monkey Movement Amsterdam

Crazy Monkey in Amsterdam is de eerste en enige studio in Europa waar movement aangeboden wordt, gebaseerd op de wereldberoemde Ido Portal methode. Thomas Tukker, mover en leerling van Ido Portal, heeft Crazy Monkey opgezet en naar Amsterdam gehaald. In zijn studio bewoog ik met de ‘crazy monkeys’ mee!

Crazy Monkey. De naam verklapt al dat het niet om iets ‘gewoons’ gaat. Crazy Monkey is een revolutionaire manier van bewegen waarbij elementen uit ballet, capoeira, yoga en gewichtheffen samenkomen. Het is een manier om op alle gebieden met jouw lichaam te werken en het sterker te maken. Of je het nu hebt over balans of kracht, het uiteindelijke doel is het sterker, flexibeler en vrijer maken van het lichaam.

Mijn Crazy Monkey ervaring
Of ik flexibel ben? Not. Over spierkracht beschik? Not really. Daarom is het altijd weer spannend als ik een nieuwe work-out methode ga proberen want: wat moet ik doen? Lukt het me wel? Uiteindelijk blijkt altijd dat alles lukt! Al ben ik misschien de klungel van de groep, ik doe het wel: kruipen over de vloer op handen en voeten, movements maken met een stok en coördinatie oefeningen uitproberen met een andere monkey mover. De meeste dingen die je tijdens de work-out doet lijken eenvoudig maar blijken in de praktijk verrekte moeilijk. Geen enkele les is hetzelfde en zo kan het voorkomen dat je de ene les in koppels met stokken over de grond krioelt en de volgende les op je hoofd staat. Tijdens mijn Crazy Monkey ervaring draaide het vooral om coördinatie, dit wil zeggen dat je vanuit je wervelkolom werkt. Andere lessen draaien wellicht meer om kracht, waarbij je je spieren moet gebruiken.

Waarom moet je het doen?
Eigenlijk is een les niet genoeg om de movements onder de knie te krijgen. Een crazy monkey die echt aan een flexibeler lichaam wil werken, kan het beste minimaal drie keer in de week dedicated aan de slag gaan. Niks moet maar dan boek je resultaat en dat wil je. Mensen bewegen te weinig, we brengen een groot deel van de dag zittend door en roesten letterlijk vast. We zijn niet meer gewend om alle onderdelen van het lichaam te gebruiken en verliezen zo onze kracht en souplesse. Zonde. Want we zijn gemaakt om te bewegen. Ieder lichaam heeft functies die je langzaam maar zeker weer kunt activeren en een gezonder lichaam betekent automatisch een gezondere geest. Bij de Crazy Monkey Movement wordt het lichaam als één geheel benaderd en dat maakt het zo bijzonder. Je werkt niet aan één kunstje, dat is de truc voor een sterker en soepeler lichaam. Alles werkt samen.

Wil jij meer weten? Kijk dan snel op de website van de Crazy Monkey Movement.