#COOLWOMENSHOUTOUT: 5 vrouwen en hun boek

Ik word blij van vrouwen die er voor gaan, die willen shinen en graag hun nek uit steken voor een betere wereld. Ja, ik ben zo’n type die het liefst haar afval scheidt, zo min mogelijk eten weggooit en opladers uit stopcontacten trekt als het niet meer nodig is. Deze vrouwen inspireren mij tot een nog bewuster leven:

de groene meisjes

1. Merel en Jamie
De Groene Meisjes en ik go way back. Zij waren 1 van de eerste personen die naar Beter&Leuk (de lunchroom die ik had in Amsterdam) belden om te vragen of we ook een vegan high tea konden verzorgen. En ook al hadden we in het begin de ballen verstand van plantaardig bakken: we faked it till we made it. Dankzij het verzoek van De Groene Meisjes ben ik mij verder gaan verdiepen in de plant power wereld en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor. Afgelopen oktober lanceerden ze hun eerste lifestyle boek. Het staat bol van de leuke tips om groener te eten, leven, wonen en reizen!

groente uit de zee2. Lisette Kreischer
Lisette en ik gaan nog verder way way back. Ik kwam haar cupcakes ooit tegen op een biologische markt en kocht daar haar eerste boek. Uit Ecofabulous kookte ik met alle seizoenen mee en uit het vervolg boek (Lisette in Luilekkerland) maakte ik o.a. de gerechten voor de high-teas van Merel en Jamie. Ik vind Lisette een ongelooflijke powervrouw en een mooi voorbeeld van een goede onderneemster met het hart op de juiste plaats. Ja, ik kan nog enthousiaster worden want ik ben ook al fan van haar Dutch Weed Burger. Lisette heeft net een nieuw boek uit: Groente uit Zee, ik heb hem nog niet gelezen, maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar alles wat met zeewier te maken heeft.

boost & balans

3. Goedele Leyssen
Ik volgde een kundalini yoga les bij Goedele op het Happinezz-festival en was direct gegrepen door haar pure en enthousiaste uitstraling. Thuis schafte ik haar boeken ‘Boost‘ én ‘Balans‘ aan en sindsdien probeer ik een paar van haar tips te integreren in mijn dagelijkse leven. Haar boeken gaan om je goed voelen en zoals ze zelf zegt: “Je goed voelen zit ‘m – in tegenstelling tot we vaak willen geloven -vaak in hele kleine, eenvoudige dingen. Ik heb er een aantal verzameld die mij ontzettend hebben geholpen, en die wil ik graag met je delen.” Goedele combineert in Boost en Balans lifestyletips met yoga-oefeningen.

vegadutchie

4. Jolijn Pelgrum
Jolijn en ik hebben samen de Sunday Vegan Brunch bij Beter&Leuk opgezet. Het is altijd fijn om met iemand te koken die er evenveel plezier in heeft als ik. Jolijn en ik hebben veel raakvlakken in interesses dus tijdens het koken kletsten we honderduit. Gelukkig leden onze kookkunsten er niet onder en hebben we samen op een hele hoop zondagen mensen blij gemaakt. In Vegadutchie deelt ze tig lekkere recepten. Mijn favorieten: boekweit crème met sinaasappelsap, miso & pompoensoep en biet-avocadosalade.

retreat yourself

5. Willemien van Egmond
Willemien organiseert retreats op Ibiza en werd zo blij van de dankbare energie van de deelnemers dat ze besloot dit met meer mensen te willen delen. En zo kwam Retreat Yourself, het boek, tot stand. Een toegankelijke how- to-guide, prachtig vormgegeven met als doel: een gelukkig en gezond leven. Willemien deelt tips hoe je dagelijks een stukkie retreat aan je leven toevoegt. Zo hoopt ze onze hoofden een beetje tot rust te kunnen brengen. Denk aan de onderdelen: retreat your mind, body, soul en home.

Lees ook: Recept: boerenkoolsalade met geroosterde pastinaak en frisse tahindressing.