Deze body goals kun je maar beter laten varen

Als marketing en communicatie expert op het gebied van cosmetische chirurgie heb ik met veel vrouwen gewerkt die iets aan hun lichaam willen veranderen. Ik snap het soms maar nog vaker denk ik: why? In de sportschool werkt het precies hetzelfde. Fit zijn is belangrijk maar met welk doel? Wil je plots dun zijn omdat je je ex tegen het lijf kan lopen? Of om jezelf te meten aan een supermodel? Dan houd je het niet lang vol. Op deze manier aan je lichaam werken is no good!

Body goals die gebaseerd zijn op vergelijkingen met een ander of gebrek aan zelfvertrouwen zijn niet realistisch. Zo zijn er nog een paar dingen die je maar beter niet in je hoofd kunt halen.

Je wilt jezelf weer in die jeans van de middelbare school hijsen
Dit gaat niet werken. Je doel is niet die veel te kleine broek weer aankunnen maar een fitter en strakker lichaam.

Je wilt dezelfde bovenarmen als Doutzen Kroes
Natuurlijk zien haar armen er strak en slank uit. Jouw armen kunnen er ook strakker uitzien, trainen helpt maar het helpt je niet aan de armen van iemand anders.

tigh gap

Je wilt een Een thigh gap of dijkloof
Meer ruimte tussen je bovenbenen wanneer je met je knieën tegen elkaar staat heb je en dat krijg je niet. Al val je nog zoveel af, het ligt voor een groot deel aan je postuur. Staan jouw benen dicht bij elkaar? Dan moet je heel ver gaan voor een gleuf tussen je benen.

Je laat je verleiden door de #fitgirl
Massa’s fitgirls verschijnen er dagelijks op Instagram en veel vrouwen vallen ten prooi aan deze hype. Sporten en een gezonde levensstijl zijn goed voor je maar als deze lifestyle je in zijn greep houdt, wordt je er doodongelukkig van. Als je jezelf steeds een tikkeltje verder pushed en je leven alleen nog maar in het teken staat van strak, stakkers, strakst.

Je een six-pack wilt
Voor één keer in je leven een wasbord! Als dat je doel is moet je afzien… lijnen tot je erbij neervalt. Ieder lichaam is anders en uiteraard kan iedereen een sixpack krijgen. De een iets sneller dan de ander. En wat als het allemaal niet wil vlotten? Hoe ver ga je dan? Totdat je niet meer menstrueert? Want dat gebeurt. Ik heb genoeg verhalen gehoord van fitgirls die álles geven om er strak bij te lopen.
sleutelbeen
Foto via
Je wilt meedoen aan de collarbone challenge
Ook een uitstekend sleutelbeen heeft meer te maken met de bouw van je lichaam dan met een flinke work-out. Je hebt het of je hebt het niet. Als je het niet hebt, moet je vel over been zijn wil je toch pronken dat uitstekende sleutelbeen.

Aan je lichaam werken is een hele klus. Het vraag zowel mentaal als lichamelijk veel van je. Onderschat het dan ook niet, wees niet te streng voor jezelf en stel geen onrealistische doelen op een hele korte termijn.