Bewezen: Tequila is goed voor de lijn

Volgens een nieuwe studie is Tequila het middel om een paar kilo’s kwijt te raken. Niet erg gezond en het komt ook totaal als een verassing. Want is het niet zo dat een alcoholische versnapering juist vol calorieën zit?

Schijnbaar toch niet. Een recent onderzoek van de American Chemical Society suggereert dat dit alom bekende shotje de bloedsuikers verlaagd. Dit komt omdat de specifieke suiker van de agave plant

Dr. Mercedes G. Lopez vertelde aan The Independent: “deze suikers – agavins – zijn niet moeilijk te krijgen en hebben zover we weten geen bijwerkingen. Mits je er allergisch voor bent.”

Verder zegt ze: “In tegenstelling tot andere suikers, ook wel fructanen, zorgt avagine voor goede micro-organismen in de mond en een gezonde darmflora. Het zorgt ook voor verlaging van de bloedsuikerwaarden en de aanmaak van het GLP-1 hormoon. Hierdoor blijf je langer verzadigd en heb je dus minder snel honger. Al met al zou je er af van kunnen vallen. Volgens Dr. Lopez is het in ieder geval beter dan kunstmatige zoetstoffen omdat deze veel bijwerkingen hebben.

Hoe dan ook: Tequila it is… en wij gaan dit mooi niet iedere dag drinken. Want zelfs al verlies je een minuscule kilo, dan komt ‘ie er wel weer bij door het nachtelijke snacken of het vette ontbijt de volgende dag. Ook heeft je lever meer moeite met het afbreken van alcohol waardoor ‘ie minder tijd heeft om andere afvalstoffen af te voeren. Eigenlijk is dit onderzoek gestopt zonder naar de andere gevolgen te kijken.