Apple geeft toe opzettelijk oude Iphones langzamer te maken

Zie je. Ik wist het! Afgelopen week kwam er een techbedrijf met bewijs dat Apple oude Iphones bewust langzamer maakt. Al jarenlang werd er gespeculeerd over het functioneren van de oude modellen, ze zouden trager zijn na het updaten van iOS. Apple weigerde om dit toe te geven maar na het keiharde bewijs van Techcrunch moeten ze wel.

Volgens Apple is het vertragen dan ook geen truc om mensen sneller te laten overstappen op een nieuwe telefoon. Nee, ze moesten de Iphones vertragen omdat dit technisch noodzakelijk is om het toestel up-to-date te houden. Maar lieve mensen van Apple, waarom geven jullie dit dan niet gewoon toe? Als het allemaal bedoeld is om het de consument geriefelijker te maken, kun je daar gewoon open over zijn.

Volgens Apple zouden de oude batterijen de benodigde stroom voor alle nieuwigheden niet kunnen leveren en daarom laten ze de processor langzamer draaien. Soms is deze vertraagd van 1850Mhz naar 900Mhz. Flinke verschillen. Maar liever “traag dan snel leeg” zeggen ze bij Apple. Alleen vind ik dat mijn Iphone nog steeds gruwelijk snel leeg is. Ik heb zo ongeveer een oplader aan mezelf vastgemaakt om op korte termijn te kunnen bijtanken. De technische noodzaak om de levensduur van het toestel op peil te houden en onverwacht uitvallen tegen te gaan heeft in mijn geval niet veel goeds gedaan.