Amerikaanse celebrity fotograaf Oscar Abolafia exposeert in Amsterdam

De groten der aarde verschenen voor de lens van Oscar Abolafia. Andy Warhol, Elvis Presley, Elizabeth Taylor en Twiggy om maar wat namen te noemen. Met zijn expositie ‘The Virgin Collection’ heeft Amsterdam een wereldprimeur.

Omdat Abolafia dit jaar 80 wordt heeft hij 80 van zijn meest iconische foto’s geselecteerd voor een unieke expositie. Zijn werk verscheen in de Vanity Fair, Harper’s Bazaar en People Magazine, maar nooit eerder exposeerde de fotograaf voor een groot publiek. In Amsterdam bijt hij het spits af. Daarna reist de collectie door naar Frankrijk, België, Duitsland en Hong Kong.

Samen met zijn Nederlandse vrouw Joke Abolafia was hij zelf bij de opening aanwezig. Daar maakt hij met iedereen een praatje en poseert voor foto’s. Hij vertelt honderduit over de foto’s, want ze hebben allemaal een verhaal. Niet zo gek want Abolafia kende veel van de beroemdheden persoonlijk en daardoor zijn de meest intieme beelden ontstaan.

Jacky-02 lr

Jagger-01 lr

Sinatra-01 lr
uitnodiging expositie
abolafia oscar

The Virgin Collection is van woensdag 24 juni tot en met zondag 5 juli 2015 te bewonderen bij Loods 6, Surinamekade 30 in Amsterdam.