8 tegenstrijdige karaktertrekken van Weegschalen

De zomer is afgelopen en dat betekent dat we de verjaardagen van Weegschalen onder ons vieren. Geboren tussen 23 september en 22 oktober vieren ze feest als de bladeren van de bomen vallen. Het is trouwens niet zo makkelijk om een Weegschaal te ontcijferen, niet dat ze moeilijk zijn maar hun karakter kent onverwachtse tegenstrijdigheden. Best verwarrend… maar des te interessanter!

1. Ze zijn diplomatiek maar kunnen geen knopen doorhakken
Weegschalen geven nooit ronduit hun eigen mening, mochten ze dat wel doen? Dan gooien ze ‘m in ieder geval zo tactvol mogelijk in de groep. Als puntje bij paaltje komt zijn het opeens wel draaikonten, want knopen doorhakken? HO MAAR!

2. Eerlijkheid en oprechtheid
Zijn een Weegschaal op het lijf geschreven. Ze vinden het belangrijk dat dingen eerlijk gebeuren en zijn absoluut niet achter de ellebogen. Als ze iets onterecht vinden, zullen ze dat duidelijk kenbaar maken. Dit laatste duurt even want weegschalen haten confrontaties, zo erg zelfs dat ze deze liever uit de weg gaan.
libra
3. Beauty and brains
Weegschalen waarderen knapheid en zorgen ervoor dat ze er altijd piekfijn uitzien, daarnaast hechten ze net zoveel waarde aan intelligentie. The best of both worlds. Je kunt je voorstellen dat dat af en toe zorgt voor de nodige onzekerheid en perfectionisme.

4. Ze haten alleen zijn
Weegschalen worden geboren met het verlangen om onderdeel te zijn in een relatie. Ze haten alleen zijn en zijn gretig op zoek naar gezelschap. Dit vinden ze in levenslange vriendschappen of romantische relaties. Alleen nemen ze geen genoegen met ‘zomaar’ een relatie, ze zoeken net zo lang tot ze de juiste match gevonden hebben.

5. Weegschalen zijn erg intuïtief
Alleen vergeten ze hun scherpe intuïtie soms te gebruiken. Ze negeren hun inner voice en hebben achteraf spijt dat ze hier niet naar luisterden.

6. Ze leven mindful
Weegschalen gebruiken hun brein op een goede manier en zijn van nature empatisch, ze kunnen zich makkelijk verplaatsen in een ander en begrijpen je daarom eerder. Het zijn communicatief sterke wezens al laten ze zelf nooit het achterste van hun tong zien. De gevoelens van een Weegschaal moet je er uit trekken…

7. Creativiteit is hun drijfveer
Of dit nu op de werkvloer is of in huis: weegschalen zijn ongelofelijk creatief. Ze denken oplossingsgericht en waar een ander problemen ziet, komt de weegschaal met oplossingen. In huis hebben ze duidelijk een eigen stijl en ze houden van sfeer en knusheid. In sommige gevallen zijn Weegschalen chaotisch en rommelig… ze willen te veel spullen bewaren en hebben moeite met het weggooien van objecten waar een herinnering aan kleeft.

8. Ze hebben een piekfijn gevoel voor stijl
Logisch. Eerder schreven we dat weegschalen van mooie dingen houden, dit geldt zeker voor mode! Het zijn alles behalve modeslaven en ze zoeken eindeloos naar een unieke eigen stijl. Omdat ze zo kieskeurig en selectief zijn hebben ze minder last van miskopen. Als early adapters pikken ze trends snel op en ze hebben ook voor mooie kwalitatieve stoffen. ‘S ochtends kunnen ze uren voor de kast staan omdat ze twijfelen wat ze aan moeten trekken.

shopping weegschaal
Lichtblauwe blouse met strepen, €126,76 Wood Wood via Stylight
Skinny Jeans, €109,95 Levis via Zalando
Zilveren tassel Oxfords, €356,29 Loeffler Randall via Shopbop

Lees ook: WAT? Je sterrenbeeld klopt je hele leven al niet!