8 dingen die alleen types met een dikke huid snappen

De wereld is hard, heel hard. Alleen krijgt de een veel meer op z’n bordje dan een ander. Oneerlijk zou je zeggen, maar zo is het. Negatieve gebeurtenissen hebben een flinke impact op je persoonlijke ontwikkeling, je wordt er beresterk van, maar onder die dikke huid heb jij heus nog wel gevoelens. Maar je kijk op de wereld kan net effe anders zijn, je maakt van een mug écht geen olifant!

1. Je geeft nergens iets om
De mening van iemand anders raakt jou niet zo snel. En ja, je neemt een ander heus wél serieus maar als iemand commentaar heeft op jouw persoonlijkheid kan hij of zij beter wegwezen! Ze accepteren je maar zoals je bent. Je gaat écht niet veranderen, daarvoor heb je téveel meegemaakt.

2. Je hebt dus het een en ander meegemaakt
Een dikke huid krijg je niet zomaar. Je bent gevallen en weer opgestaan, you’ve learned it the hard way.

3. Je bent hard tegen jezelf
Soms ben je zelf je ergste vijand. Je innerlijke criticus is níet te doen, maar deze zorgt er wel voor dat je jezelf steeds verbetert en door blijft gaan. Falen zit er niet in.

4. Je vraag nóóit om hulp
Yes, als je een dikke huid hebt ben je ook zelfstandig. Hulp vragen voelt als falen en bovendien, dan moet je iets uit handen geven. De kans op mislukkingen is in dat geval groter want je bent out of control.

Lees ook: 5 geheimen die je nooit tegen iemand moet vertellen!

5. Je bent zeker niet de makkelijkste
En dat is voor je omgeving ook niet altijd even fijn. Jouw ideeën zijn de beste maar die koppigheid komt ergens vandaan: jij hebt ten slotte al zoveel zelf opgeknapt. Waarom zou je nu een andere weg kiezen?

6. Je bent loyaal
Loyaal naar een ander, maar vooral loyaal naar jezelf. En dat is héél belangrijk. Je draait nergens omheen, bent recht voor z’n raap, bent trouw aan iedereen in je omgeving maar vooral trouw aan jezelf. Nee, je waait echt niet met alle winden mee.

7. Je hakt snel knopen door
Waarom niet? Eindeloos discussiëren is niet aan jou besteed, je windt nergens doekjes om. Soit. En wat er ook op je pad komt, dat overleef je wel. Er is niet veel waar jij nog van opkijkt.

8. Je zeurt nooit!
Geen gelul! Je bent down to earth en hebt wel betere dingen te doen dan klagen. Al snap je het wel dat anderen de hele dag zeuren over vanalles en nog wat. Dat deed jij ook ooit. Maar ze moesten eens weten wat het leven nog voor ze in petto heeft…

Lees ook: waarom elke keus die je maakt de juiste keuze is.