3 ethisch verantwoorde modemerken

Al jaren probeert de mode-industrie verantwoorde mode te produceren. Niet altijd met succes. Het blijkt stukken lastiger om én verantwoord én commercieel aan een duurzaam merk te bouwen. Toch zijn er merken die erin slagen om een mooie collectie met biologische of gerecyclede materialen neer te zetten. Bovendien zijn ze bezig met fair trade en het milieu. Deze merken moet je in de gaten houden!

Mirabelle
Deze prachtige sieraden zijn met de hand gemaakt, fair trade en uniek! Eigenaresse en ontwerpster Veronique Henry was een reiziger pur sang en zo kwam ze op unieke plaatsen. Hierdoor raakte ze geïnspireerd door lokale sieraden die ze overal tegen het lijf liep. Zo is Mirabelle ontstaan, sieraden van sterling zilver of 22k gold plated en brons met semi precious stones. Alle materialen komen van eerlijke bronnen.
armband
Armband met paarden, €130,19 Mirabelle

9 inspirerende Instagram accounts die iedereen zou moeten volgen.

People tree
Dit merk is een pioneer op gebied van slow fashion, en ze bestaan al 20 jaar. Ze produceren fair trade en milieuvriendelijk hun kleding en werken samen met boeren en ambachtslieden in ontwikkelingslanden. Op deze manier dragen ze ook een steentje bij aan de ontwikkeling van deze landen. Tijdens het shoppen kun je checken waar jouw kleding stuk vandaan komt, alles is heel transparant.
geruite broek
Geruite broek, €129,90 People Tree

De wetenschap spreekt: sarcastische vrouwen zijn de beste!

Monsoon
Monsoon houdt zich al jaren bezig met de code of conduct, wat inhoudt dat al hun kleding geproduceerd wordt onder eerlijke omstandigheden. De code of conduct heeft invloed op de arbeidsomstandigheden, lonen en de rechten van werknemers. Bovendien hebben ze verschillende projecten in ontwikkelingslanden om vrouwen te ondersteunen op gebied van gezondheidszorg en scholing. Ook aan dierenrechten en het minimaliseren van verpakkingsmateriaal wordt gedacht.
vest
Crèmekleurig vest, €108 Monsoon