8 dingen die je van jouw oma hebt meegekregen

Mijn oma’s zijn helaas al jaren geleden overleden, maar ik kan ze me nog goed herinneren. De een had grijs, de ander wit haar en ze hadden allebei een totaal verschillende kijk op het leven. De ene oma was graag thuis en zei nooit zoveel, de ander soms teveel! Hoe dan ook, oma’s hebben een bepaalde kijk op het leven waar wij het een en ander van kunnen opsteken.

1. Van een mooi bord kun je niet eten
Al is een vent nog zo knap, z’n inhoud is ook belangrijk. Iets wat je nu helemaal begrijpt!

Geen spijt: deze foto’s laten zien dat een tatoeage altijd kan.

2. Sommige mensen moet je ver uit de buurt houden
Mensen kunnen ongelofelijk egoïstisch zijn, en sommige mensen zijn daarbij ook nog eens gemeen! Deze mensen profiteren van jouw goedheid en hebben geen respect. Eigenlijk moet je daar ver uit de buurt blijven.

3. Trouw voor de liefde en niet voor het geld
Oma’s kunnen maar niet snappen dat er tegenwoordig zoveel mensen scheiden. Liefde blijft toch altijd bestaan? Oké, er zullen altijd pieken en dalen zijn, maar opgeven, daar hebben oma’s nog nooit van gehoord. Niet als er liefde in het spel is.

4. Volg je dromen
Er zijn veel dingen die oma’s hadden willen doen, maar waar ze nooit de kans voor hebben gekregen. Spijt van het leven hebben ze absoluut niet, maar de vraag ‘wat als?’ zal altijd blijven bestaan.

5. Waardeer tijdloze en klassiek mode
Als puber kocht ik van mijn kleedgeld de meest goedkope en lelijke kleding die je je maar kunt bedenken. Bovendien kreeg mijn haar verschillende kleuren en kreeg ik er – tot de schrik van mijn oma – een piercing bij. Verschrikkelijk vond ze dat! Het liefst zag ze ons in rokjes en gelukkig dragen we die nu ook.

6. Je wordt alleen geboren en gaat alleen dood
Eenzaamheid is menselijk. Toch vinden mensen het lastig om toe te geven dat ze eenzaam zijn, vooral in deze tijd moet je op Social Media een druk en leuk leven hebben. Mijn oma’s waren soms ook eenzaam, zelfs met acht kinderen en nog meer kleinkinderen, voelden ze zich vaak alleen. In the end sta je er helemaal alleen voor en dat zal onze generatie nog meer voelen.

7. Van uitstel komt afstel
Doe dingen die je graag wilt doen zo snel mogelijk, later zou het wel eens te laat kunnen zijn.

8. Maak niet overal een drama van
Maar houd het leven eenvoudig: simplicity is the highest form of sophistication.

Mensen met groene ogen blijken dus ongelofelijk speciaal.