3 manieren om vaker de pen te pakken

We communiceren tegenwoordig allemaal digitaal, makkelijk zat, want we zijn de hele dag online. Op ’n dag zullen handschriften uitsterven en alleen nog maar te vinden zijn in de geschiedenis boeken. Want zeg nou zelf: wie schrijft er nog briefjes?

Schrijven kost tijd en je hebt nooit een pen en papier bij de hand. Je smartphone daarentegen wijkt niet van je zijde. We appen de hele dag door en sturen emoticons aan de lopende band. Met een schuin oog houden we onze inbox nauwlettend in de gaten. We zijn alsmaar bezig met onze mobiele apparaten, en dat is best zonde. Want briefjes schrijven heeft zo z’n charme, het is alles behalve moeilijk en het kost heus niet zoveel tijd als we denken. Hoe leuk zou het zijn als er iedere ochtend een lief briefje op je ligt te wachten? Of als je regelmatig een kaart in de bus krijgt. We bedoelen maar.

1. Schaf schrijfbenodigdheden aan of geef ze cadeau
Met een beetje speurwerk vind jij de mooiste schriften, pennen en dagboeken om bij te houden. Must-haves die je niet alleen zelf wilt hebben, maar die ook altijd goed zijn om cadeau te geven. Mooie schrijfbenodigdheden staan piekfijn op je werkplek en als het er toch staat, gebruik je het vele malen eerder. Dus pak die pen en schrijf op wat je denkt, voelt en meemaakt!

2. Neem (gratis) kaarten mee naar huis
In winkels, restaurants of bij je favoriete magazine krijg je ze wel eens: prachtkaarten. Gratis. De meeste mensen weten niet wat ze met zo’n kaart moeten en het exemplaar belandt al snel bij het oud papier. Zonde, want als je ze bewaard dan heb je altijd een kaart in huis om te beschrijven. Vergeet niet dat je ze hebt, maar gebruik ze ook echt! Als iemand jarig is of gewoon zomaar. Er is niks leukers dan een enveloppe op je deurmat, dus je maakt er iemand anders vast en zeker heul blij mee!

3. Zorg dat je áltijd een pen en papier bij de hand hebt
En gebruik de momenten waarop jij normaal gesproken doelloos naar je telefoon loopt te staren om te schrijven. Moet je eens zien wat er dan allemaal op papier komt. Het enige waar jij je mobiel nog voor nodig hebt, is om het adres van familie of vrienden op te zoeken, zodat je de kaart of het briefje op de post kunt doen.

Lees ook: Waarom elke keus die je maakt de juiste keus is.