Aardbeien zijn goed voor de lijn

Aardbeien zijn heerlijk zoet, en ook nog ’s gezond! Gelukkig zijn ze volop te koop, dus vinden we het tijd voor wat meer nuttige weetjes over de aardbei! Want wist je dat een bakje aardbeien van honderd gram nog geen dertig calorieën bevat? Dat is stukken minder dan in de meeste fruitsoorten, sterker nog: aardbeien zijn mega mager.

En aardbeien zijn niet alleen goed voor je figuur, ze kennen tal van andere gezondheidsvoordelen.

Het zijn vitamine C bommetjes
Arm aan calorieën, maar rijk aan vitamine C en antioxidanten. Ze bevatten zelfs meer vitamine C dan dat er in sinaasappels zit. Een portie aardbeien van 100 gram bevat maar liefst 60 milligram vitamine C. Dus als je 6 aardbeien per dag eet, heb je je dagelijkse portie vitamine C alweer binnen.

Dit is waarom citroenwater fantastisch is!

Kalium
Oh yes, ook kalium is rijkelijk aanwezig in dit zomerkoninkje. En waar mag dat dan goed voor wezen? Kalium is waterafdrijvend, bloeddrukverlagend, libidoverhogend en het voorkomt cellulitus.

Foliumzuur
Foliumzuur (vitamine B11) is één van de vitamines die ervoor zorgt dat je genoeg energie hebt. Aardbeien leveren een flinke portie foliumzuur, dus dat zit wel snor! Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat foliumzuur een positieve bijdrage kan leveren aan cognitieve functies van de hersenen. Bijvoorbeeld je korte termijn geheugen en concentratievermogen.

Ze beschermen de maag tegen alcohol
Er gaat niets boven een glas prik met daarin een zoetsappige aardbei, niet alleen goddelijk maar ook goed. Want internationale studies hebben aangetoond dat aardbeien de maag beschermen tegen de schadelijke stoffen van alcohol.

Lees ook: de voordelen van antioxidanten in beauty-food.