Dit is waarom citroenwater fantastisch is

Je hoort steeds vaker dat mensen (warm) citroenwater drinken. Een glas citroenwater – in de ochtend – schijnt wonderen te doen voor je gezondheid. En dat is, als je alle goede eigenschappen van een citroen nagaat, niet gek. Citroenen zitten namelijk bomvol vitamine C (antioxidanten). Daarnaast hebben citroenen het vermogen om het immuunsysteem te boosten én bevordert citroenwater gewichtsverlies. Kortom, reden genoeg om citroenwater te drinken!

Lees ook: Deze deodorant-hack is briljant (én het ligt gewoon in je fruitschaal)

1. Immuunsysteem
Citroenen zitten bomvol vitamine C (goed tegen verkoudheid) en kalium (stimuleert de  hersenen en het zenuwstelsel). Daarnaast is kalium een ideale bloeddruk regelaar, heeft het ascorbinezuur (Vitamine C) een ontstekingsremmende werking en stimuleert citroenwater de opname van ijzer in het lichaam.

2. Spijsvertering
Citroenwater is ook een ideaal detox-sapje. Het helpt namelijk om ongewenste gifstoffen uit het lichaam te drijven. De verteringseigenschappen die de citroen heeft, helpen om de symptomen van een slechte spijsvertering te verzachten. Heb je dus last van brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel in de onderbuik? Drink dan een glas warm citroenwater en je bent zo van je klachten af!

Tip: ben je niet zo’n fan van citroenwater? Probeer het dan eens een scheutje honing. Dit verzacht de zure smaak en is nog eens gezond ook!

3. Afvallen
Citroenen zijn rijk aan pectinevezels (gaan het hongergevoel tegen). Heb je dus trek? Drink dan een glas citroenwater en je kunt er weer tegenaan!

4. pH-waarde
Wanneer je regelmatig een glas citroenwater drinkt, zul je merken dat je huid – en vooral je gezicht – er een stuk ‘frisser’ uit gaat zien. Dit komt omdat citroenwater de zuurgraad in je lichaam helpt te verlagen. Citroenen bevatten namelijk ascorbinezuur (zwak zuur) dat gemakkelijk in het lichaam wordt opgenomen en zorgt dat de mineraalgehalte in het bloed wordt gealkaliseerd.

5. Frisse adem
Een groot pluspunt van het drinken van citroenwater, is dat het je helpt om je adem te verfrissen. Daarnaast werken citroenen verzachtend bij kiespijn en ontstoken tandvlees. Tegelijkertijd kan citroenzuur wel tanderosie veroorzaken. Daarom is het aan te raden om eerst je tanden te poetsen vóórdat je citroenwater drinkt. Uiteraard kun je – na het drinken van citroenwater – je mond spoelen met kraanwater.

Lees ook: Onmisbare vitamines op de beauty-plank