12 dingen die de Ram bijzonder maken

Rammen, het zijn me toch  bijzondere types! Verkenners in hart en nieren, ze nemen vaak het voortouw, staan graag aan het roer en dat gaat ze goed af. Het zijn sterke en gepassioneerde types, alles behalve saai! Kortom het is een goed idee op z’n minst met één Ram te bonden.

aries

1. Ze zijn avontuurlijk
Ben jij passief? De ram sleept je overal mee naartoe! Ze zijn altijd in voor iets nieuws en deinzen nergens voor terug. Niks ‘ja maar’. Gewoon doen is het motto van deze aanpakkers. Een minpunt: het is nooit genoeg en daarmee snijdt de ram zichzelf in de vingers. Want de fear of missing out zorgt voor een constante onrust.

2. En enorm positief
De ram is van nature positief ingesteld. Handig omdat ze deze positieve energie ook uitstralen en daar houden mensen van. Goed gezelschap dus.

3. De keerzijde is teleurstelling
Omdat ze super positief zijn komt het rauw op hun dak als dingen niet zo gaan als ze hadden verwacht. En dat gebeurt. Niet een keer, niet twee keer maar véél vaker in het leven krijg je te maken met tegenslagen en de ram zit dan meteen in zak en as.

4. Ze hebben een groot hart
Het is bijna eng hoe groot het hart van de ram is. Ze willen álles doen voor vrienden, familie of geliefden en kunnen zich zelfs zorgen maken over mensen die ze niet kennen. De Ram geeft oprechte en goede adviezen. Ze willen je écht helpen.

5. Maar zijn enorm eigenwijs
Advies geven doen ze graag, maar luisteren naar een ander? Ho maar! Ze hebben een sterke mening en wijken daar nimmer vanaf. Zelfs als ze fout zitten zullen ze dat niet toegeven. Ze blijven stug volhouden.

Steenbokken opgelet! Deze 20 dingen begrijp jij volkomen.

6. Geduldig zijn ze al helemaal niet
Als de Ram een doel voor ogen heeft, gaan ze er voor. Ze haten het om constant te wachten op anderen mensen. Types die treuzelen vinden ze irritant. Rammen zijn druk, druk, druk en zitten bijna nooit stil.

7. Ze zijn gelukkig wel loyaal
Als Rammen je eenmaal in hun hart hebben gesloten, laten ze je  nooit meer gaan. Ze zullen nooit slecht over je spreken en geheimen zijn veilig bij de Ram. Bovendien schieten ze meteen in de verdediging als iemand anders wel slecht over je praat. Dan zwaait er wat!

8. Hierdoor blijven ze hangen in verkeerde relaties
Omdat ze zo loyaal zijn blijven ze vaak té lang hangen in relaties, banen of andere situaties die slecht voor ze zijn. Dit kost bakken energie.

9. Ze weten precies wat ze willen
Hebben een duidelijk doel voor ogen, en owee als dingen niet zo gaan als ze voor ogen hadden. De Ram is niet te stoppen, ze streven naar succes en gaan door het vuur om dingen te bereiken.

10. Vurige types dus
Het sterrenbeeld ram valt onder het element vuur. Vuurtypes zijn warmbloedig, temperamentvol en dominant.

11. En extreem onafhankelijk
De Ram valt je niet lastig met zijn of haar problemen maar lost deze liever zelf op. Het is niet zo dat ze mensenschuw zijn, juist niet, maar ze doppen hun eigen bonen. Zelfs als ze best wel wat hulp kunnen gebruiken, vragen ze dit niet.

12. Ze kleden zich op en top
Want Rammen pikken de nieuwste trends als eerste op en geven er – hoe kan het ook anders – een eigen twist aan. Ze zijn verzot op kleur, houden van minimalistische belijningen en van strepen. Het zijn influencers, denk maar aan Sarah Jessica Parker en Emma Watson, rammen pur-sang.

shopping ram
Badpak, €37 River Island
Rok, €74,95 Topshop
Ketting, €156 Hélène Zubeldia via Stylight