10 tekenen dat je een oude ziel hebt ontmoet

Als je een oude ziel ontmoet, heb je het gevoel dat je hem of haar al eeuwen kent. Een oude ziel is al eerder op deze aarde geweest in een ander lichaam of zelfs niet als mens. Hierdoor heeft een oude ziel veel levenservaring opgedaan. Het zijn wijze types die oude zielen. Er zijn trouwens best veel mensen die hier wel eens eerder zijn geweest. Denk jij nooit: ‘Dit heb ik vaker meegemaakt?’ Dit soort déjà vu’s komen ergens vandaan…

Net als mensen die je nooit eerder hebt ontmoet, maar met wie je een diepe connectie voelt. Daar kun je maar beter aandacht aan besteden want ze komen niet voor niets op je pad. Hoe weet je of je met een oude ziel te maken hebt? Dat merk je zo:

1. Een oude ziel heeft herinneringen uit een vorig leven
Als iemand je verhalen kan vertellen uit een vorig leven dan heeft hij of zij zéker een oude ziel. Sommige mensen herinneren zich dingen tot in detail en beschikken daardoor over veel wijsheid die ze met ons kunnen delen.

2. Ze vinden moeilijker hun plek in de ‘moderne wereld’
Oude zielen spenderen liever tijd in de natuur en zoeken een connectie met de aarde. Ze hebben niet echt interesse in de nieuwste technische snufjes en leven liever tranquilo.

3. Oude zielen zijn zelfbewust
Door de jaren heen hebben ze de beste versie van zichzelf leren kennen, vandaar dat ze nu ook de rust zelve zijn. Ze zijn mindful en weten wat ze willen. Het voelt altijd fijn om dit soort types om je heen te verzamelen.

4. Ze voelen zich verloren
Soms hebben ze het gevoel dat ze nergens bij horen. Ze begrijpen niks van de wereld om zich heen en hebben betere tijden op aarde gekend. Sommige oude zielen willen absoluut geen kinderen omdat ze bang zijn voor hun toekomst.

5. Zich terugtrekken is belangrijk voor een oude ziel
Iedereen heeft me-time nodig, de oude ziel net iets meer. Ze raken snel overprikkeld en spenderen graag tijd alleen. Je merkt dat ze vaker mediteren, yoga beoefenen of een boek lezen. Weg van de chaos…

6. Ze hebben een intuïtie van jewelste
Omdat ze veel hebben meegemaakt, is hun intuïtie sterk ontwikkeld. Hun innerlijke stemt leidt ze door het leven en daar vertrouwen ze altijd op. Ze maken geen haastige beslissingen en volgen altijd hun gevoel.

7. Veel oude zielen zijn hoogsensitief
Emoties zijn heftig en ze voelen veel dingen aan. Andermans verdriet bijvoorbeeld. Door al deze prikkels kan het leven soms een struggle zijn en voelen ze zich onbegrepen. Ze maken zich vaker zorgen dan dat een ander dat doet en kijken liever geen nieuws. Wat ze dan zien is te veel narigheid.

Lees ook: 15 dingen die je herkent als je hoogsensitief bent.

8. Een oude ziel zoekt diepgang
Ze hebben liever diepe gesprekken en vermijden small talk. Op een feestje trekken ze zich vaak terug en het zijn ook geen netwerkers pur sang. Maar als ze zich blootgeven doen ze dit all the way.

9. Ze klikken niet met iedereen
Dat hoeft ook niet. Oude zielen kunnen afstandelijk overkomen maar dat komt omdat ze veel wijsheid en mensenkennis hebben. Hierdoor kiezen ze hun intimi zorgvuldig uit want waarom zou je tijd en energie verspillen aan al die vluchtige contacten? Je kunt niet met iedereen vrienden worden. Niet als je op zoek bent naar diepgang.

10. Ze hebben regelmatig een déjà vu
Omdat ze vaker op deze aarde zijn geweest, hebben ze herinneringen aan een vorig leven. Soms komen deze in een flits voorbij. Ze herkennen plekken en hebben het gevoel dat ze sommige momenten herbeleven.