10 redenen waarom je met vriendinnen een hutje op de hei moet opzoeken

Vriendinnen zijn belangrijk, zo ook quality time vriendinnen. En waar kun je je kostbare tijd samen nou beter spenderen dan op een afgelegen plek in de natuur? Zonder afleiding en zonder al teveel materiële zaken. Want zeg nou zelf, na het lezen van dit artikel willen jij en je vriendinnen ook even ontsnappen aan het dagelijks leven.

1. Het begint met de voorpret
Waar gaan jullie heen? Willen jullie op een plek in Nederland vertoeven of trekken jullie de grens over? Hoe dan ook, het uitzoeken van een gezellig huisje zorgt voor de nodige voorpret! Kiezen jullie voor een modern en luxe optrekje met een glazen wand waardoor je zo de natuur in kijkt? Of slapen jullie liever in een houten hutje op de hei, met een gewei boven de open haard?
houten hut

Zoek ’t uit! Wat zegt jouw Feng Sui geboorte element over je?

Schermafbeelding 2016-01-13 om 10.59.05
2. Een goede voorbereiding is het halve werk
Jullie gaan naar een afgelegen plek en daar is niets, noppe, nada! Daar moet je enigszins op voorbereid zijn. Sla voldoende proviand – en wijn! – in zodat jullie niet verhongeren. Misschien is het ook een idee om wat maskers en nagellak mee te nemen zodat jullie er piekfijn uitzien als jullie naar de bewoonde wereld terugkeren? En vergeet vooral de gezelschapspellen niet! Enfin, zorg dat je weet wat je in de middle of nowhere gaat doen, dan kom je niks tekort!

3.Unplugg
Hallelujah! Je bent een heel weekend lang verlost van Facebook, Instagram en je email. Voor de een ’n verademing, voor de ander best lastig. Toch is het niet slecht om deze zaken te laten voor wat het is, en jezelf in de echte wereld in plaatst van de digitale wereld te begeven. Het geeft rust en verbindt je met de mensen om je heen.

4. Echt praten
Juist omdat jullie een weekend bij elkaar op de lip zitten, zonder internet, komt het tot échte gesprekken. Small talk is fijn, maar soms is het nodig om de diepte in te gaan. Om door te vragen, en om fijne maar ook minder fijne gevoelens met elkaar te delen.

5. Nieuwe recepten uitproberen
Vooraf aan jullie weekend hebben jullie natuurlijk flink wat boodschappen in huis gehaald. Met al deze ingrediënten gaan jullie de keuken in, met een wijntje in de ene hand en een spatel in de andere hand, toveren jullie nieuwe en inspirerende gerechten op tafel.

vriendinnenweekend

6. Stelletje smulpapen!
Al die gerechten moeten geproefd worden! Het maakt niet uit dat jullie je ongegeneerd vol proppen, dat doen vrouwen! En natuurlijk is er chocolade!

7. Trek erop uit
Lang leve de vrijheid! De meeste mensen hebben in het dagelijks leven weinig ‘buiten’ om zich heen. Zeker als je in de stad woont én werkt. Hoe fijn is het dan om je in de natuur te begeven? Om ‘frisse’ lucht in te ademen en om alleen maar bomen en gras om je heen te zien. Wandelen is sowieso een meditatieve bezigheid, dus vergeet je stevige stappers niet!

8. Ouderwetse bordspellen spelen
Monopolie, Stratego, Wie ben ik of Cluedo. Je was bijna vergeten hoe het moest! Gelukkig zijn er dit soort weekenden waarin je met voldoende personen bent om een spelletjes marathon te houden! En om deze te winnen natuurlijk…

Dit zijn dé modetentoonstellingen van 2016 waar jij naartoe wilt!

9. Uitslapen
Dit is écht heel fijn! Wakker worden in de natuur, met enkel het gefluit van de vogels. Jij draait je nog even om, voordat je bij het ontbijt aanschuift.

uitslapen

10. Lezen
Normaal gesproken kom je er niet aan toe, een goed boek in één ruk uitlezen. Terwijl jouw vriendinnen ook lekker aan het rommelen zijn – de een lakt z’n nagels en de ander staat in de keuken – nestel jij je op de bank voor een leesmarathon.