Zo sneak je langs een medepassagier in het vliegtuig

Afgelopen maand vertoefde ik in Zuid-Afrika en naar Kaapstad maak je aardig wat vlieguren. Als je dan ook nog van Kaapstad naar Johannesburg vliegt en van Johannesburg naar Mauritius mag je in je handjes knijpen van geluk maar als je moet plassen knijp je ‘m ook elders. Vooral als je bij het raam zit en je buuf weggezonken is in een diepe slaap.

Je voelt je schuldig om hem of haar wakker te schudden maar de hele reis hoognodig naar het toilet moeten, is ook geen optie. Is het acceptabel om over iemand heen te klimmen zodat hij of zij verder kan slapen? Of is dit gek. Voor alle mensen die iedere vliegreis struggelen met ‘ik moet zo nodig’ dilemma, volgens de Telegraph Travel is dit de beste oplossing: Schat de situatie goed in. Is er genoeg ruimte om over iemand heen te klimmen? Ben je lenig genoeg? Als er een kans is dat je iemand een schop in z’n gezicht gaat verkopen, doe het niet. Mocht er ruimte genoeg zijn dan kun je proberen om jezelf langs de medepassagier te manoeuvreren. Vermijd hierbij lichamelijk contact (niks zo vervelend om wakker te worden met de haren van je buurman in je nek) en went je gezicht af van het andere gezicht (niemand wil adem uitwisselen).

Maar zou jij het fijn vinden om wakker te schrikken met de buurman bijna op je schoot? Ik dacht het niet. Daarom kun je maar beter voor de meest logische optie kiezen: maak je medepassagier wakker. Je kunt zelfs aan het begin van de vlucht al melden dat je regelmatig naar het toilet moet, dan kun je altijd nog ruilen van stoel.