Zelfstandige vrouwen zijn de schrik van de macho man

Macho mannen voelen zich vaak geïntimideerd door zelfstandige vrouwen. Don’t you worry, jouw zelfstandigheid wordt heus niet door alle mannen afgekeurd en zelf heb je er alleen maar profijt van. Ik zou je dus niet druk maken en lekker op eigen benen blijven staan. Zelfs al denkt hij dat:

Je niet van zijn charmes gediend bent
Hallooo? Dat je zelfstandig bent wil niet zeggen dat je je niet gevleid voelt als iemand de deur voor je open houdt. Een beetje romantiek op z’n tijd kan heus geen kwaad en ook jij laat je graag in de watten leggen. Kom maar op met die bonbons of een weekendje Parijs!

Je nooit hulp nodig hebt
Jij regelt een hele hoop maar kunt ook niet álles zelf. Hij voelt zich niet nodig maar als puntje bij paaltje komt, kun jij heus wel het een en ander verzinnen. Die spiegel hangt nog niet aan de muur, tien zware dozen moeten naar de zolder en het is best handig als hij jouw bestie mee kan verhuizen met zijn aanhanger.

Je alles zelf wilt betalen
Ja. Jij betaald je eigen rekening, wat is daar mis mee? Dit doe je al jaren en liefde is niet afhankelijk van een paar centen… JIJ bent niet afhankelijk van zijn centen. En als dit duidelijk is mag hij best een keer voor jou betalen.

Je nooit tijd voor hem hebt
Daar heeft hij een punt. Je bent gewend om je eigen agenda vol te plannen zonder rekening te houden met een tweede persoon. Die vrijheid is heerlijk maar voor een echte leuke vent maak jij heus wel plek in diezelfde agenda. Hij moet alleen niet denken dat je vanaf nu iedere avond naast hem op de bank gaat zitten want dan ren jij gillend weg. Er is meer in het leven, jij bent een sociaal wezen en jouw vriendinnen zijn minstens net zo belangrijk.

Je geen behoefte hebt aan een man
Iedereen heeft behoefte aan liefde al wordt het steeds moeilijker om jezelf te binden als je vrijheid gewend bent. In een relatie moet je toch een beetje water bij de wijn doen en rekening houden met de ander. Als jij dit absoluut niet kunt, dan ben je inderdaad té zelfstandig en moet je je bedenken of je überhaupt wel een relatie wilt. Single zijn is namelijk fantastisch.