3 redenen waarom single zijn fantastisch is

Singleness is zo slecht nog niet. Sommige types genieten zelfs zo erg van hun single bestaan dat een relatie niet meer in het perfecte plaatje past. Een ander heeft er niks mee en ziet zichzelf liever in een relatie. Hoe dan ook, voor beide valt wat te zeggen en dit zijn drie fantastische redenen waarom single zijn toch wel heel erg fijn is.

Jouw toekomst is een ongeschreven blad
Een lange relatie is heel waardevol maar neemt het onvoorspelbare uit je leven weg. Samen maak je plannen, in je eentje zie je het wel. Je kunt doen en laten wat je wilt en als je morgen naar de andere kant van de wereld wilt vliegen is dat oké. Als je daar verliefd wordt op een halfnaakte surfer met wilde lange haren is dat ook oké. Zelfs als je met hem de tent induikt kan niemand jou dat kwalijk nemen… gevoelens van opwinding, intense verliefdheid en spanning kun je keer op keer beleven. Als je een relatie hebt, worden deze gevoelens vanzelf een keer minder. Je hebt het over trouwen, kinderen en een leven opbouwen. In je eentje bouw je ook iets op, maar dat is totaal anders. Je geeft je over aan het leven en maakt herinneringen. Niemand kan jou iets maken, je bent minder kwetsbaar en doet lekker wat je zelf wilt.

De vrijheid om jezelf te leren kennen
Klinkt cliché maar is o zo waar. Als je single bent kun je je honderd procent storten op de dingen die jij interessant of leuk vindt. Je kunt je focussen op je studie of carrière. Vliegt de hele wereld over. Of gaat lekker in je eentje naar de film (dit is trouwens echt een aanrader). Investeer in jezelf zolang je single bent, doe aan yoga, ren een marathon, lees, maak kunst, leer een nieuwe taal en ontdek de dingen die je het allerliefste doet.

Je mag daten!
Wij weten heus dat daten extreem vermoeiend kan zijn en dat je opeens heel kwetsbaar bent. Je moet steeds je best doen om er piekfijn uit te zien, neemt de moeite om contact te maken en in the end blijkt het tijdens de date nergens op uit te lopen. Of nog erger: jij vond het best gezellig maar hoort nóóit meer wat van hem. Een klap voor je zelfvertrouwen en dat voor de zoveelste keer… Dit gezegd hebbende laten we het eens van de andere kant bekijken: daten is ook een cadeautje. Het is een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen, om van ze te leren en om uit te vinden wat je wel of niet wilt. Eerste dates zijn een unieke manier om iemand te meeten die je normaal gesproken niet zou spreken. Stel vragen, wees nieuwsgierig en ervaar voor even hun wereld. Verbreed je netwerk. Sommige dates komen zomaar aanwaaien maar meestal moet je er meer moeite voor doen. Je moet een profiel aanmaken op Tinder of Happn en dan maar zien of er een match is. Het liefste zou je al je dates in real life tegen het lijf lopen. Verzamel daarom al je moed en knoop een praatje aan als je in de kroeg staat, geef die knappe vent een compliment en straal. Als jij lacht dan lachen mensen terug.

Uiteindelijk kiest iedereen z’n eigen pad… als je maar lacht. Of je nu single bent of een relatie hebt, jouw leven is niet beter dan dat van een ander. Iedereen kiest z’n eigen unieke pad en daarin moet je je nooit vergelijken.

Bewezen: dit is de beste sport voor ronde billen.