Wist jij dat je eieren in kunt vriezen?

Het is zonde om voedsel te verspillen, en daarom gaan we het hebben over eieren invriezen. Zeker als je kippen hebt, is een overschot aan eieren realistisch. Wat je dan kunt doen is de eieren weggeven of invriezen. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten!

Eiwit
Heb jij lemon curd of hollandaise saus gemaakt? Dan zit je met alle overgebleven eiwitten te kijken. Tenzij je merengue op het menu hebt staan, kun je deze maar beter invriezen. Ze kunnen rechtstreeks de vriezer in, gebruik hiervoor een cupcake bakvorm.

Eigeel
Het invriezen van eigeel is iets risicovoller, maar het kan. Als je deze wilt invriezen voeg dan 1/8 theelepel zout of 1,5 theelepel suiker toe aan 4 eidooiers. Dit zorgt voor een lager vriespunt waardoor je minder schade krijgt aan de structuur van de dooier. Bewaar eidooiers niet langer dan drie maanden!

Hele eieren
Hele eieren kun je ook in de vriezer bewaren. Het voordeel is dat ze zo langer houdbaar blijven. Breek het ei en klop het eiwit en eigeel los. Je kunt de eieren individueel invriezen in een cupcake bakvorm en we adviseren je om de eieren niet langer dan drie maanden te bewaren.

Enfait maakt: avocado met ei uit de oven.