Deze vleesetende slaapkamerplanten geven je nachtrust een natuurlijke boost!

Je eigen urban jungle in huis, love it! Regelmatig zie je in de woonkamer dat er aardig wat groens is te vinden. In de slaapkamer is dat vaak nog een heel ander verhaal. Zonde, want juist daar where the magic happens kan je wel wat extra groenigheid gebruiken. Vleesetende slaapkamerplanten als helpers voor een zzzalige nachtrust zonder gezoem en gedoe, die wíl je hebben!

Vleesetende slaapkamerplanten, meer dan botanische gezelligheid

Eerder schreef ik al over 5x slaapkamerplanten die je nachtrust kunnen bevorderen. De een die smerige chemicaliën en schimmels uit de lucht filtert, de ander die je tijdens je slaap helpt beter te ademen. Maar er zijn ook nog de sprookjesachtige, bizar uitziende vleesetende slaapkamerplanten. Deze carnivoren heb je vast wel eens in een plantenzaak gezien, en je hebt er hoogstwaarschijnlijk ook wel eens nieuwsgierig tegenaan lopen tikken met je vinger of sleutelbos. Het zijn ware helden die je in je slaapkamer wil hebben. Hongerige helden die insecten uit de weg ruimen. Helden die de gedachte ‘bye-bye nachtrust’ voorkomen. Deze natuurlijke superhelden gooien hun charmes in de strijd met hun geuren en kleuren om spinnen en alle vliegende gevaartes te lokken. Alles wat maar rond je hoofd irritant kan zoemen, vangen en verteren ze. Hap, slik, weg.

vlees etende planten
Klinkt dit als ‘ah dit had ik eerder moeten weten!’, dan heb ik goed nieuws voor je. Want er zijn maar liefst 500 verschillende soorten van deze eetgrage green basterds. Zelf heb ik laatst de venusvliegenvanger (Dionaea muscipula), trompetbekerplant (Sarracenia) en de zonnedauw (Drosera) in huis gehaald. De een meer een natural beauty dan de ander, maar hé als ze hun huishoudtaak maar uitvoeren. En dat doen ze echt!

Voor meer informatie kan je terecht op mooiwatplantendoen.nl.