Shop alert | De Balkonie in Amsterdam

Hartstikke leuk hoor dat wonen in de grote stad. In een city that never sleeps. Enige bijkomstigheid is alleen wel vaak dat het hutjemutje leven is met een kleine tuin of balkon. Maar ook al is het nog zo klein van stuk, je kan iets moois van je charmante Franse balkonnetje maken. De Balkonie Amsterdam comes to the rescue. En groene vingers zijn hier geen must. Bof jij even! 

De Balkonie AmsterdamDe Balkonie: urban garden, urban jungle

Maak kennis met je go-to groene shop in Amsterdam. Een concept dat bij Friederike Joppen oppopte, nadat ze regelmatig in tuincentra te spotten was. Het viel haar op dat de focus daar altijd maar lag op de tuin. En de balkoneigenaren dan? De voormalig lerares pakte haar kans, stopte per direct met haar job en zou daar wel eens verandering in gaan brengen. En zo geschiedde. De Balkonie in Amsterdam-West opende in april 2015 haar deuren, en sinds februari 2018 is deze groene oase ook in trending Oost gaan settelen. Een buur naar m’n hart!

Wat begon als winkel met de mooiste planten, plantenbakken, tuinsetjes en accessoires voor…jawel hoor…op het balkon, kon Friederike het niet laten langzaamaan ook uit te breiden naar green essentials voor in huis. Want waarom alleen een gezellige urban jungle van je petiterige buitenruimte creëren als je het hele jaar door waarschijnlijk binnenshuis nog veel meer tijd doorbrengt? Goed punt. Binnen en buiten mogen oases van rust zijn. En die even-gas-eraf-vibe komt ook terug in de store. Chille beats op de achtergrond, lichte ruimte en vooral veel groen. En laat dat groen zorgen voor rust. Minder stress. Meer energie. Jezelf opladen tijdens het shoppen, winning. Te labelen als het knappe Dille en Kamille onder de plantenzaken wat mij betreft.

De Balkonie AmsterdamDe Balkonie Amsterdam

All-year round balkontips

Ondanks dat De Balkonie uitgegroeid is tot meer dan een balkonwinkel, gaat hun groene hart nog steeds sneller kloppen van het opfleuren van die cosy buitenruimtes. Buitenruimtes die zich lenen voor meer dan een vuilstortplaats. Het opleuken wordt easy-peasy met deze tips:

  1. Kies twee kleuren uit die je overal in terug laat komen. Daarmee maak je het catchy en rustig in één.
  2. Wanneer je weet op welke kant je tuin ligt – en wat voor plantenheld of -antiheld je bent – dan kan je specifiek plantenadvies krijgen. Zo voorkom je dat plant na plant het loodje gaat leggen. Laat je adviseren door één van de sympathieke wandelende plantenencycolpedieën. Ze hebben genoeg green basterds voor elk jaargetij, voor elke hobbytuinier.
  3. Zorg naast genoeg groen voor hardware. Met alleen al een bistro- of Rotansetje kan je zo veel sfeer creëren. Sfeermakers die je uitnodigen voor een buitensessie.

P.s. wil je een stille hint geven aan vrienden dat er wel wat met hun groengehalte binnens- of buitenshuis mag gebeuren? De Balkonie heeft ook cadeaubonnen om een urban jungle of urban garden te realiseren. Eén van de weinige cadeaubonnen die niet afgezaagd is 😉

Credits foto exterieur: Vincent van Woerkom
Credits foto interieur: Judith Dekker