Vakantie? Nog lange niet, nog lange niet!

Heel Nederland viert momenteel vakantie maar ik niet. Nog lange niet, nog lange niet… Ik ga pas in het najaar. Best fijn want ik ken genoeg mensen die hun portie vacay er al op hebben zitten. Hoe dan ook, alle kiekjes van vrienden en familie zijn jaloersmakend! Jij wilt ook ’s middags wijn drinken, uitslapen, boeken lezen en nieuwe recepten uitproberen. Moe als je bent droom je iedere dag een paar uur weg, die vakantie is zó hard nodig! Als deze holiday nog lang niet in zicht is, moet je het jezelf maar zo geriefelijk mogelijk zien te maken. Zu hause.

1. Varen
Een bootje is altijd een goed idee. Misschien heeft iemand in je kenniskringen nog een bootje te leen om mee over de Amsterdamse grachten te peddelen? Of je huurt er een via de boten Air BNB Barqo, waar boot bezitters hun sloep beschikbaar stellen. Op het water denk je helemaal nergens meer aan!

2. Uitslapen
Het kan eigenlijk niet. Maar als het dan toch kan: slaap uit! Blijf in het weekend lang op bed liggen… drink je eerste koffie in bed en lees nog wat. HEURLIJK!

3. Breakfast party
Lekkere ontbijtjes zijn het summum van vakantie hebben. Haal scones, bak zelf broodjes en pers verse jus. Desnoods sta je een half uurtje eerder op om dit ritueel leven in te blazen. It’s worth it!

4. Lunch met wijn
Niet op je werk. Ik heb het ooit gedaan, toen ik met de allerliefste collega werkte en we er stiekem tussenuit knepen om ergens in een tentje snel een glas wijn weg te klokken. Niet best want dan wil je de rest van de dag écht niet meer… nee ik bedoel: in het weekend, op je vrije dag of je neemt een extra vrije dag. Ga lunchen met je lief, vrienden of familie en bestel wijn. Want het is heel vakantie-ish om ’s middags de eerste fles te openen.

5. Draag slippers
Op slippers lopen is gewoon heel erg chill. Vergeet niet je voeten een pedicure te geven want vieze voeten in slippers wil je een ander niet aan doen. Dat is HORROR! Jij wordt toch ook niet blij als je de hele dag naar de ongeknipte kalknagels van jouw collega moet koekeloeren.

6. Dutjes
Zo nu en dan een dutje kan heus geen kwaad. Midden op de dag even bijtanken doe je normaal gesproken alleen als je op vakantie bent, maar het kan ook thuis. Vooral voor mensen die thuiswerken is het dutten een uitkomst om een vakantiegevoel te krijgen.

7. Koop nieuwe boeken
Verlies jezelf in foute romantjes, wordt wijzer van levenslessen of koop het hele tijdschriftenrek leeg.

Zie ook: 3 boeken die jouw leven veranderen.

8. Maak ’s avonds een wandeling
Om uit te buiken, frisse lucht op te snuiven en Italiaans ijs te halen. Vooral dat laatste…

9. Vergeet je make-up
Het is heerlijk om de hele dag make-up loos door het leven te gaan. Pak meteen even een zonnebankje… dan komen de sproetjes misschien tevoorschijn. DE LEVEN!

10. Speel spelletjes
Hele dagen yahtzee spelen om ook één keer te winnen. Dat is exact wat je op vakantie doet… bakje nootjes, biertjes en spelletjes. Meer vakantie krijg je niet.