Science speaks: van pasta val je dus af!

Believe it or not, maar toen ik dit onderzoek op internet vond, was ik zogezegd not amused. Nee, in plaats van een happyhappyjoyjoy-gevoel borrelde er tijdens het lezen van het onderzoek frustratie in mij op. En – zeg nou zelf – bij wie niet? Pasta, zo’n beetje het enige eten dat vrijwel iedere humaan lust, schijnt in ineens wél gezond te zijn? HOE DAN?!!! Waarom laat ik – en met mij een hoop andere vrouwen – dan al ruim drie maanden het bordje met pasta braaf aan de kant staan?

Lees ook: Dit moet je vandaag doen als je gister veel te veel hebt gegeten

Eerlijk gezegd weet ik heus wel wat hiervan de oorzaak is. Het is zomer en ik wil strak in ’t badpak aan de playa verschijnen. En dan moet je daar wat voor doen. Of laten. In de zin van beweging en voeding. Dus als de PT’er zegt dat pasta geschrapt moet worden, dan doe je dat. Al F*CKING drie maanden lang! Wat dus echt een hel voor mij is, want ik houd zeg maar van al het Italiaanse eten dat er bestaat. Anyway, ik denk dat de Italianen ook wel merkten dat ze een flinke inkomstenbron minder rijk waren – moi – en dat ze daarom dus zijn een onderzoek zijn gestart. Waardoor ik mij dan wel weer een soort van vereerd voel. Dat dan weer wel.

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van het Instituut voor Onderzoek, Hospitalisatie en Gezondheidszorg in Pozzilli, Italië. Aan het onderzoek hebben 23.000 mensen deelgenomen en de studie duurde ruim 6 maanden. Eén deel van de groep kreeg dagelijks een portie pasta van ongeveer 60 gram te eten, terwijl de andere groep geen pasta mocht eten. Wat blijkt? De mensen die wél pasta mochten eten hadden een gezond BMI, een smallere omtrek van de middel en een betere taille-heup ratio dan de groep die géén pasta had gegeten. Pretty shocking right? Echter moet wel gezegd worden dat deze mensen dus relatief kleine porties te eten kregen, maar hey: who cares? We nemen wat we kunnen krijgen, toch?!

Lees ook: Zwart gekleurd eten is dé #foodtrend op Instagram