Restaurant Babel in Stellenbosch

Net terug uit Afrika, blik ik terug op een mooie honeymoon. Er waren veel hoogtepunten en het diner bij Babel is absoluut één van de topavonden. Het restaurant bevindt zich op het terrein van de Babylonstoren in Stellenbosch. Een plaatje an sich waar je zeker een keer moet komen aanwaaien als je toch in de buurt bent. Om een hapje te eten in het restaurant moet je wél reserveren en doe dat vooral!

66 copy

In een oude stal diner je tegenwoordig in een crispy en cleane omgeving. Het principe is simpel: ze hanteren de farm-to-fork filosofie, waarbij er gebruik wordt gemaakt van biologische seizoensproducten. Alle gerechten kun je mét of zonder vlees of vis bestellen, groente heeft de hoofdrol in dit mooie restaurant. De pot schaft wat er in de moestuin beschikbaar is en daarom eet je altijd super vers. Wij kozen voor een groene en gele salade als voorgerecht en kwamen tot de conclusie dat er zo min mogelijk voedsel wordt verspilt. Bijna alle delen van de wortels, asperges, groene aardbeien, selderij en sla worden gebruikt.
menu
De porties zijn groot en ook met de wijn zijn ze niet zuunig. Je krijgt de wijn in een glazen kan geserveerd en man! Hoe GODDELIJK kan wijn zijn! Maar ach… we zitten in Stellenbosch. De plek op aarde waar het groener dan groen is, waar de mensen liever dan lief zijn en waar de wijnen vandaan komen.
soep
Het hoofdgerecht is eigenlijk al een beetje veel na de flinke salade maar hè, we zitten er toch en alles ziet er lekker uit. Ik kies voor een bloemkoolsoep met mosselen en ook dit keer wordt ik niet teleurgesteld. Omdat we na het hoofdgerecht toch écht vol zitten, slaan we het dessert over. Jammer maar we ontploffen. We blijven nog wel even natafelen want de sfeer is erg fijn en de bediening erg lief. Deze mensen wil je om je heen hebben! Mocht je ooit naar Zuid-Afrika afreizen, dan is deze plek een absolute GO!

6.The harvest table

babel

Meer weten? Kijk dan op de website van Babylonstoren