Op zoek naar avontuur, dat gaat zo

Heeft de sleur van het dagelijks leven jou te pakken? Ben je alle deadlines meer dan beu en zeurt iedereen om jouw schaarse tijd? Dan heb je vast zin om de boel de boel te laten en heel ver weg te gaan. En eerlijk is eerlijk, daar moeten we soms aan toegeven. Het is niet eens nodig om naar het andere eind van de wereld te reizen om je innerlijke avonturier te bevrijden. Het kan ook zo.

Begin klein
Het woord ‘avontuur’ betekent voor iedereen wat anders. Misschien is jou perceptie op avontuur de buurt verkennen of een wandeling maken in onbekende bossen. Nee? Dan ben je misschien meer het type voor een flinke portie adrenaline en is zelfs een skydive niet bevredigend. Het maakt niet uit waar je naar zoekt, start altijd bij het allerbeginste begin.

Mindful discussiëren: laat je niet overheersen door emoties.

Doe – vooral niet teveel – onderzoek
Even voor de duidelijkheid: spontane avonturen zijn vaak de beste. Daar is geen planning voor nodig. Voor onervaren gelukzoekers kan de nodige research je op pad helpen. Lees reviews op het internet of in boeken, zorg dat je alle benodigde papieren in orde hebt en praat erover met vrienden en familie. Online travelguides zoals Little Wanderbook, Petite Passport en Barts Boekje helpen je een aardig eindje op weg.

Dit koppel leeft op een zelfvoorzienend eiland midden in de natuur.

Avontuur overkomt je
Ook al heb je jezelf nog zo goed geïnformeerd, zoals gezegd, avontuur overkomt je. Er is geen gids die jou de weg kan wijzen naar schatten die andere steden en landen te bieden hebben. Het allerbelangrijkste voor avontuur zijn een open mind en flexibiliteit. Rondstruinen, verdwalen en uiteindelijk op de meeste onverwachte plekken belanden, dat is het leven. Dus bon vivants! Leef er op los, althans als je avontuur wilt. Ga je samen met iemand? Respecteer elkaar en laat elkaar vrij. Want niks zo vervelend om tijdens jouw avontuur een blok aan je been te hebben.