Ooit kunst willen eten? Dat kan bij Bluespoon!

Restaurant Bluespoon, gelegen in het vijfsterren Andaz Hotel aan de Amsterdamse Prinsengracht, staat al sinds de opening in 2012 bekend om hun grootste videokunstcollectie van Nederland. Het hotel is met smaak ingericht en de gerechten in restaurant Bluespoon smaken verrukkelijk. Dus dacht chef-kok Sander Bierenbroodspot laten we kunst en smaak combineren en dit resulteerde in een eetbare tentoonstelling.

Deze oog en tongstrelende tentoonstelling bestaat uit 4 gangen en het is geaspireerd op 5 kunstwerken. Voordat we aan tafel gaan krijgen we een rondleiding om alle kunst te aanschouwen en daardoor snappen we heel goed waar de inspiratie van de vergeten makreel, sappige sint-jakobsschelpen, het niet zo vegetarische hoofdgerecht en het lepelloos dessert vandaan komt. Deze laatste is bijvoorbeeld geinspireerd is op Christina Luca’s ‘Abstraction Licking’ en we mogen het toetje van ons bord LIKKEN. Normaal gesproken is dat echt niet sjiek maar voor deze gelegenheid kregen wij geen lepel. Het hele menu is verassend creatief en daar word ik blij van. Een avond uit wordt nog specialer door de inspirerende gerechten in een toch al kunstige setting. De wijnen zijn perfect geselecteerd en passen goed bij de gerechten.

Schermafbeelding 2018-04-22 om 11.07.46

Schermafbeelding 2018-04-22 om 11.08.07

Schermafbeelding 2018-04-22 om 11.08.21

Schermafbeelding 2018-04-22 om 11.07.58

makreel quinoa

Het menu kost €70 per persoon. Elke donderdag om 19:00 uur is er een live tour langs alle video-art. Meer weten? Kijk dan op de website van Bluespoon.