Naar Nerja met Srprs.me, Andalusië

In mijn vorige post kon je lezen hoe mijn verrassingsreis naar Nerja met Srprs.me begon. Iets met geen controle, dwangneuroses en een kraskaart die 2 dagen lang mijn naam riep vanuit zijn ongeopende envelopje als een fles ijskoude gin naar een uitgedroogde Bonnie St.Claire….

Maar goed, we zijn dus in Nerja! Je vindt dit vissersdorpje op zo’n 40 minuten rijden van Malaga, aan de Spaanse zuidkust: de Costa del Sol. Wij, mijn lieve vriendinnetje Sousha bekend van de mooie Bobby Rose sieraden en ik, bezochten dit dorpje, beroemd om de prachtig mooie stranden, in het hoogseizoen. De uitdaging tijdens ons verblijf was dan ook om tussen de hordes zwetende en kreeftkleurige toeristen, de bijzondere plekken te vinden. En dat is gelukt. Dit zijn onze favoriete ontdekkingen!

Restaurants
Sollun: een verborgen schat. Je lijkt een soort winkelcentrum in te lopen, maar aan de achterkant vind je restaurant Sollun. Laat je niet misleiden door het enigszins kale interieur, wij twijfelden ook. De kok/ eigenaar kookt de sterren van de hemel en komt je aan tafel helpen met kiezen. Bijzondere gerechten en heerlijke wijn!

El-Pulguilla

El-Pulguilla


El Pulguilla: dit visrestaurant is favoriet bij de locals en wij begrijpen waarom. Je komt binnen in een soort café, maar achterin is een grote, overdekte ruimte, met verkoelende ventilators, woehoe! Bye bye zweetsnor! Op de kaart staan de meest goddelijk lekkere, verse visgerechten met bijzonder goede prijzen. Helemaal niet fancy, maar oh zo lekker! Wij zijn hier 2 dagen achter elkaar gaan lunchen en ik kwijl alweer een beetje nu ik hierover schrijf. Mijn absolute lievelingsgerecht is de verse ansjovis in azijn met olijven. Probeer ook de octopus van de grill en de grote coquille! Yuuummmmmm!
Oliva
Oliva: toprestaurant met een Nederlandse eigenaresse. Ieder bord is een plaatje en de smaken zijn echt fantastisch. Het zijn geen doorsnee gerechten en de chef neemt risico’s met bijvoorbeeld een custard van sinaasappel, met groene muntcake en meringue.
Bakus

Bakus


Bakus: bijzonder restaurant aan de rand van Nerja met een mooi uitzicht over zee. Laat je ook hier niet misleiden door de inrichting die wat strak en modern is. De bediening is vriendelijk, zoals eigenlijk overal hier en de gerechten zijn hemels. Probeer vooral de coquilles met asperges en de Instagramwaardige Pavlova!
lieke
Kijk voor meer tips over bijvoorbeeld de beste stranden en meer beeldmateriaal op www.littlewanderbook.com

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!