Een luxe lunch in paradijselijk Stellenbosch DeLaire Graff Estate

Dat Zuid-Afrika een waar paradijs is voor wijnliefhebbers is al lang geen geheim meer. Tijdens mijn verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan het wereldberoemde Stellenbosch natuurlijk niet ontbreken. Met een Uber rijden we in ongeveer 1,5 uur van Kaapstad naar onze luxe lunch bij DeLaire Graff Wine Estate in Stellenbosch. Zodra we Kaapstad uitrijden, worden we geconfronteerd met enorme armoede. De grote sloppenwijken links en rechts van de weg, staan in schril contrast met onze bestemming deze middag…
bomen
We komen aan op een paradijselijke plek in de bergen, waar de zon het bloemrijke landschap op een schilderij van Bob Ross doet lijken. Wat een perfecte laatste dag in Zuid-Afrika! Vanavond stappen we in het vliegtuig terug naar winters Amsterdam en is het weer tijd voor snuggies, onesies en de verwarming op standje ‘tropisch’, dus nu is het nog even genieten geblazen.
wijn
We krijgen een rondleiding door de wijngaard in een golfkarretje en leren alle ‘ins en outs’ over de wijnproductie. Veel producten die in het restaurant worden gebruikt, zoals kruiden, fruit en groentes, worden verbouwd in de tuin van DeLaire Graff. Er is een uniek irrigatiesysteem aangelegd waardoor er altijd genoeg water is voor de wijnranken, tuinen en bloemen.
lunch
DeLaire Graff Wine Estate heeft een aantal exclusieve lodges, een spa, restaurants, boetiekjes en overal posterwaardige uitzichten. We schuiven aan voor een lunch op Michelin-sterrenniveau, bij het zien van iedere nieuwe gang slaken we een klein, ingehouden gilletje van geluk. Vrij gênant…
wijngaard
Zien wat we hebben gegeten en gedronken tijdens deze luxe lunch? Kijk dan op www.littlewanderbook.com voor de volledige post!

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!