Lt. Cornelis: Hollands glorie op topniveau

Hartje Amsterdam zit een restaurant verstopt vol kunstwerken en dan heb ik het niet alleen over het eten… Restaurant Lt. Cornelis zit ‘verborgen’ op de Voetboogstraat, vlakbij het Spui. Het restaurant is vernoemd naar Luitenant Cornelis Tromp. Hij was in de 17e eeuw opperbevelhebber van de Nederlandse en Deense vloot. Binnen in het restaurant hangen afbeeldingen van schilderijen van beroemde Nederlandse meesters en Lt. Cornelis heeft een menu geïnspireerd op de Oudhollandse keuken. Denk daarbij niet aan stamppot en erwtensoep, maar aan gerechten met bijzondere, verfijnde smaken en heerlijke wijnen.
Lt. Cornelis
Restaurant Lt. Cornelis is net iets langer dan een jaar open en een echte ‘hidden gem’. Bij binnenkomst beginnen we met een heerlijke G&T aan de bar en worden we getrakteerd op een amuse met een frisse shooter van komkommer, asperge en bloemkool. Daarbij geserveerd een kaasvlinder met een uienmayonaise en poeder van doperwt. Het meest bijzonder vind ik de zeewierpoffertjes met een schuim van Goudse kaas en mosterdzaad! Yummm!
lt cornelis
Eenmaal aan tafel gaat het feest verder. Ons voorgerecht is Amsterdamse, hoe kan het ook anders, ossenworst met bloemkool, yoghurt hangop, spekbokking, Amsterdams zuur en piccalilly-ijs. Jawel, PICCALILLY-IJS. Maak me gek…
lieke
Kijk voor de rest van de post en meer foto’s op www.littlewanderbook.com
SAMSUNG CSC
Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!