Last van een slechte huid? Deze natuurlijke tonic verricht wonderen

Het is december en het is warm. Heel warm. De temperaturen zijn belachelijk hoog voor de tijd van het jaar. Afgelopen week was het op sommige plaatsen zelfs rond de 14 (!) graden Celsius. Bizar! Dat het weer van slag is merk je niet alleen aan de warme temperatuur en de plantjes die heel voorzichtig weer in bloei komen. Nee, je merkt dit ook aan je gezicht. Help!

Lees ook: Goals: 5 recepten voor de lekkerste sangria

Te warm weer kan resulteren in een droge of vette huid (ligt aan het huidtype). Twee gevolgen waar geen enkele vrouw gelukkig van wordt. Om dit ’tegen’ te gaan, kun je natuurlijk direct naar de drogisterij rennen voor een matterende foundation, vochtinbrengende crème of een huidherstellende gezichtsreiniger, maar je kunt ook even naar de supermarkt lopen. De supermarkt? Jazeker, want op de groente en fruit afdeling ligt jouw nieuwe beauty buddy met smart op je te wachten.

Nu vraag jij je natuurlijk af wie jouw nieuwe buddy gaat worden. Dat wordt, tromgeroffel, de mandarijn! Want, het is de mandarijn die een vochtinbrengende werking heeft, uiterst geschikt is om de pH-waarde van je huid in balans te brengen én het vitamine C gehalte op peil brengt. Kortom, reden genoeg om die kleine oranje vriend aan je beauty-ritueel toe te voegen. En wel in de vorm van een tonic.

Wat heb je nodig?
1. Mandarijnen schil
2. Kokend water
3. Bakje
4. Flesje

Zo maak je het!
1. Pak de schil van een mandarijn en leg het in een bakje.
2. Giet kokend water in het bakje en laat het een nacht intrekken.
3. De volgende ochtend vis je de schil uit het water giet je de vloeistof in een flesje.
4. Giet wat vloeistof op een wettenschijfje en dep het op je gezicht.

Het resultaat? Een gehydrateerde huid voor de prijs van een mandarijn. Worden wij blij van!

Lees ook: Deze deodorant-hack is briljant (én het ligt gewoon in je fruitschaal)