Kwazulu-Natal Pt. 2: Thonga Beach Lodge

De reis van Tembe Elephant Park naar onze nieuwe bestemming, Thonga Beach Lodge, gaat over zandwegen, langs cashewbomen, kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan, lachende zwaaiende kinderen en loom kuierend vee dat overal de weg blokkeert. We komen aan op een afgelegen, paradijselijke plek…
thonga beach lodge
De Thonga Beach Lodge bestaat uit twaalf luxe lodges die tegen een heuvel aan zijn gebouwd, aan een prachtig, ongerept strand. De ‘hut’ is van alle gemakken voorzien: we hebben twee grote, comfortabele bedden, een balkon, een bad en een douche met grote ramen waardoor je toch het gevoel hebt dat je buiten doucht, zonder dat ’s avonds heel Jurassic Park op je af komt vliegen zodra je het licht aan doet. Er is wifi in de lounge ruimte, maar door de harde wind werkt deze tijdens ons verblijf niet optimaal. Ik heb mijn telefoon kapot laten vallen, dus het Robinson Crusoe-gehalte stijgt met de minuut. Ook wel eens goed voor me!
bed
Op een groot bord vinken we aan welke activiteiten we graag zouden willen doen. We blijven maar 2 nachten en kunnen onmogelijk alles meemaken. Wat is hier veel te doen! Die avond gaan we mee met de ‘Sundowner’ en rijden in een jeep, inmiddels mijn lievelingsvervoersmiddel, door het prachtige landschap naar Lake Sibaya, waar bij zonsondergang nijlpaarden te zien zijn. Gisteren reden we nog door de jungle op zoek naar olifanten en nu zien we, met een heerlijk glas koude, Afrikaanse Sauvignon Blanc, de zon achter de horizon zakken, terwijl nijlpaarden ons nieuwsgierig in de gaten houden. We worden met de minuut verliefder op dit land.
beach house
Vlak voor het avonddiner is er iedere avond een borrel aan de bar, waar gasten kletsen over wat ze die dag hebben meegemaakt. Ontzettend gezellig om zo andere reizigers te ontmoeten! Het eten en de wijn bij de lodge zijn fantastisch en doen niet onder voor een chique restaurant. Het driegangendiner bestaat per gang uit 2 opties: voor ieder wat wils.
diner
Weten wat voor 2.4 meter lang dier ik ’s nachts tegen kwam op het strand en meer verhalen lezen? Kijk dan op www.littlewanderbook.com.
thonga
Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!