Kwazulu-Natal deel 1: Tembe Elephant Park 

Na een enerverende vlucht in het kleinste vliegtuig waar ik ooit in heb gezeten en tien gefluisterde schietgebedjes verder, komen we aan op de pittoreske ‘luchthaven’ van Richardsbaai, ongeveer zo groot als een kleine boerderij. We zijn in Afrika! Nou ja, dat waren we al, maar verder dan de luchthaven van Johannesburg zijn we nog niet gekomen. We rijden in zo’n drie uur door een prachtig landschap naar onze eerste stop bij de grens naar Mozambique: Tembe Elephant Park.

Lieke
Als twee blije Teletubbies met ADHD stuiteren we door onze net geopende ‘tent’ in de Tembe Elephant Lodge. Met een buitendouche, comfortabele bedden en een wc kun je dit bijna geen tent meer noemen. Glamping to the max! De lodge biedt een wekservice en de volgende ochtend worden we om 05:15, let wel: 04:15 NL tijd, zacht & vriendelijk gewekt door een ‘good morning’ voor onze tentdeur, jawel onze tent heeft een deur…
wild life
Na een licht ontbijtje klimmen we de jeep in voor onze eerste game drive. Het is nog moeilijk te bevatten dat we gisteren in Nederland waren en dat er nu ieder moment een leeuw uit de bosjes kan springen. Het is voor mij de eerste keer in Afrika en het Beekse Bergengevoel moet nog even verdwijnen. Ik besef het allemaal nog niet zo. We krijgen serieuze instructies wat we vooral NIET moeten doen wanneer we agressieve dieren tegenkomen: NIET GAAN RENNEN. OK….
monkey
Tembe Elephant Park is een prachtig park vol wildlife en is het thuis van de grootste olifanten in Afrika. We spotten speelse olifanten, staren met open mond naar een machtsstrijd tussen een buffel en een leeuw, worden verliefd op de knappe impala’s, bewonderen een grote groep giraffen tijdens hun ontbijt en zien Pumba in het echt!
buffels
Weten of we al onze ledematen nog hebben en meer spannende foto’s bekijken? Kijk op www.littlewanderbook.com.

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!

Lees ook: hoe veilig is Jordanië voor toeristen?