Is het onverstandig om niet te poepen als je op het werk bent?

Ik ken veel mensen die zich generen voor een dringend toiletbezoek op het werk. Herkenbaar? Je rent ’s ochtends gehaast de deur uit omdat je te laat komt en daarvoor offer jouw toiletbezoek op. Eenmaal op het werk moet je nog steeds maar je stelt het uit totdat het uiteindelijk niet meer hoeft. Op poepen rust nog steeds een taboe.

Veel mensen kunnen het ook niet: elders de grote boodschap doen. Het voelt ongemakkelijk en je denkt dat er mensen meeluisteren of dat het stinkt. Je wilt niet te lang wegblijven – valt op – en wat als de toilet niet doorspoelt? Je moet er niet aan denken! Ja ja… het blijkt knap lastig als je hoognodig moet maar niet gaat. Niet alleen op het werk maar ook in een verse relatie kan het toiletbezoek problemen veroorzaken. En je zult áltijd zien dat jouw ergste nachtmerries werkelijkheid worden als je het dan toch een keer probeert. Wc’s die niet doortrekken, de baas die je betrapt op de WC in de kelder waar je eigenlijk niks te zoeken hebt of iemand die al voor de tweede keer op de deur klopt. DRAMA!

Volgens Keri Peterson, een internist uit New York kun je je er maar beter overheen zetten want wie niet gaat krijgt problemen. Als je voelt dat je naar het toilet moet, dan moet je. Doe je dit niet? Dan veroorzaak je verstoppingen, bloedingen en op de lange termijn zelfs scheurtjes in de darmwand. Daarom is het beter om voor het werk te gaan. Dit stimuleer je door ’s avonds bijvoorbeeld vezelrijk te eten, zo wordt er gedurende de nacht iets in gang gezet en ben je ’s ochtends klaar om te gaan! Lukt het thuis niet? Dan toch maar op het werk… we poepen ten slotte allemaal.

Lees ook: laten we het gewoon even hebben over het poeptaboe!