Vanessa van Houten krijgt iedereen aan het huilen

De afgelopen twee maanden stonden in het teken van rauwe emotie. Enfait bezocht de bijzondere expositie RAW van Vanessa van Houten in Bisma Eight. De fotografe weet bij alle modellen een vorm van rauwe emotie los te laten. Erg indrukwekkend en een must visit!

Vanessa van Houten is geboren in Amerika, maar opgegroeid op de Bahamas en in Duitsland. Ze studeerde in Duitsland en New York, om uiteindelijk neer te strijken in Jakarta, Indonesie. Hier kwam ze op het idee om RAW vast te leggen.

Screen Shot 2017-02-22 at 08.57.03

De expositie vindt plaats in het spirituele hart van Bali; Ubud. De juiste plek voor een toch wel gewaagde expositie, gezien Ubud de broedplaats is voor al het culturele en spirituele op het eiland. Ook de locatie Bisma Eight sluit hier perfect bij aan. Een spirituele oase op zich!

RAW-Med-Res-Lucy

De portretten beelden modellen af die terug gaan naar het heftigste moment van verlies en hun leven. Het verlies van een dierbaren of van een moment, wat het model zelf heeft ervaren als het heftigste verlies. Alle foto’s zijn stillevens van een heftige emotie die van het doek afspat. Alle even ontroerend en indrukwekkend. Bij alle foto’s hangen handgeschreven briefjes, welke herinnering de emotie heeft opgewekt.

 

Vanessa van Houten-31941-1964-53968

 

De expositie is tot 28 februari gratis te bezoeken bij hotel Bisma Eight, Ubud, Bali. Tevens is het boek RAW te koop via Amazon

Lees ook: Kunst kopen ingewikkeld? Niet met FRAEMd!