Hotel Le Pigalle in Parijs

J’adore Le Pigalle, een hotel gelegen in Quartaire Pigalle, het gebied in Parijs rond Place Pigalle op de grens van het 9e en 18e arrondissement. De buurt is een beetje zoals de Amsterdamse wallen maar dan op z’n Frans. Er zitten niet overal dames achter de ramen, het gebeurt meer binnen in nachtclubs. Al merk je daar in het hotel helemaal niks van.

Le Pigalle is eerder artistiek en dat kan kloppen want het gehele arrondissement is vernoemd naar de beeldhouwer Jean-Baptiste Pigalle. In dit gebied aan de voet van Montmartre krioelde het eerdaags dan ook van de artistiekelingen. Kunstenaars, muziekanten en bourgeois-bohème, dit laatste is een leukere naam voor hipsters. Het Sacre-Coeur, Theatre Fontaine en Moulin Rouge liggen om de hoek. Genoeg over de buurt want over het hotel kunnen we zéker een A-4tje vol kladden. Het is een mysterieuze plek met alleraardigst en behulpzaam personeel. Mensen die weten waar het te doen is en je alle ins en outs van de buurt kunnen vertellen.
Pigalle
wastafel
Als je genoeg hebt van de wijntjes en muziek kun je je terugtrekken op je kamer om daar nog een plaat te draaien voordat je gaat slapen. Het interieur is ontworpen door Charlotte de Tonnac en Hugo Sauzay. De kamers ademen een vintage sfeer in een modern jasje uit. Je voelt je er meteen thuis. Het bad op pootjes is erg aanlokkelijk en als je op het bed neerploft wil je blijven liggen. Aan de muur hangen verschillende foto’s en verzamelde kunstwerken en het ziet er samen zo mooi uit. ‘S ochtends bestel je roomservice via de Ipad en de croissant die arriveert is van de bakker om de hoek want zo gaan die dingen in een wijkhotel. Alle ingrediënten van de gerechten op de menukaart komen uit de buurt. Ja. Bij Le Pigalle kun je ook een hapje eten.. buiten op het knusse terras of binnen in de lobby waar verschillende zitjes zijn gecreëerd met vintage meubels, leren banken en marmer. Allemaal bon en niet te vergeten: in dit hotel zijn honden toegestaan!

bad
Je kunt hier een kamer boeken.

Zie ook: Hotel Le Jobo in Parijs.