Hotel de JoBo in Parijs

Hotel de JoBo verveelt nooit. Het nét gerenoveerde 4-sterren hotel is vernoemd naar Joséphine de Beauharnais, de eerste vrouw van Napoleon en haar bijnaam was hoe kan het ook anders: JoBo. Joséphine was geen saai type, eerder een flamboyante dame en bekende socialite die niet vies was van een flirtpartij. Ze was gek op rozen en dat zie je terug in het hotel. Het behang, het tapijt, de stoelen… het is een bonte doch stijlvolle boel.
hotel lobby
De kamer waar wij verbleven was de ‘Sans Culotte’, of letterlijk vertaald: zonder broek. Dit omdat Joséphine van uitdagende kleding hield. De onderrokken met daardoor wijd uitstaande jurken verdwenen in haar tijd en de rokken werden korter. Terug naar het hotel: het is goed toeven tussen alle prints. Zo is er een kamer royaal behangen met een luipaardjes print en de andere kamer heeft een zwart-wit toile de jouy-behang. In de hallen ligt een tapijt vol rozen en het trappenhuis is roze. Je wordt ondergedompeld in een Franse romance. De Amerikaanse interieurontwerper Bambi Sloan heeft knap werk afgeleverd.
hotel de jobo
De buurt is ook niet slecht: je zit namelijk aan de rand van het derde arrondissement: Le Marais, vlakbij het beeldige park Place des Vosges. Eten doe je niet in het hotel maar ach… in de buurt heb je keuze genoeg. Overal zitten Franse terrasjes waar je een flinke kaasplank kunt bestellen. Voor het ontbijt hoef je het hotel niet te verlaten: in de lobby kun je je storten op een uitgebreid ontbijt met croissants, kaas en stokbrood. Een kamer boek je hier en de prijzen liggen rond de €180 per nacht.
hotel de jobo0
badkamer
hotel de jobo1
Hotel de JoBo