Hotel Arena en PARK café-restaurant Amsterdam, om door een ringetje te halen

Heb jij wel eens aan een mini staycation in eigen stad gedaan? Hoe lekker dat je niet ver hoeft te reizen, maar je wel het ‘er-lekker-even-tussenuit-gevoel’ kan krijgen. Tot voor kort kon ik er niet over meepraten, maar hé eens moet de eerste keer zijn om te staycationen. En zo geschiedde het. Op m’n oudjaarsavond van m’n 28e levensjaar stapte dit meiske met d’r SUITSUIT op de opoefiets richting Hotel Arena in Amsterdam Oost. Dineren en logeren in je bijna achtertuin…Hoe dat is? Genieten geblazen!

Hotel Arena, wakker worden in een groene oase

Kan kort zijn, dit was de beste setting om als b’day girl in wakker te worden! Want wat is Hotel Arena een super karakteristiek, sfeervol stadshotel. Doordat ze met haar voeten in het gras van het Oosterpark ligt, ben je vanaf moment één totaal vergeten dat je je in het hectische Amsterdamse bevindt. Geen hustle and bustle, maar een groene oase van rust. Het verbaasde me dat ze bij Hotel Arena 139 kamers hebben, zo voelde het namelijk helemaal niet aan. Bij dit soort aantallen denk ik al snel aan een onpersoonlijke hotelfabriek, maar niets is minder waar. Down to earth hotello’s die je het graag oprecht naar de zin maken. Houd ik van.

Hotel Arena Amsterdam

Hotel Arena Amsterdam

Hotel Arena AmsterdamWat betreft de kamers hoef je geen klein, muffig hokkie te verwachten. Alles behalve dat zelfs. De ruime, super schone kamers hebben hoge plafonds, enorme ramen en knusse hoekjes met authentieke details. Doordat het een monumentaal pand is, kan je er vanuit gaan dat geen enkele kamer gecopypaste is. De kamer heeft een rustgevende uitstraling, daar word je spontaan zen van. En ik kan je vertellen dat dat een heerlijk relaxte wakey-wakey was in een wolk van witte lakens. Om nog maar niet over de top regendouche en het discobubbelbad, te spreken.

Parkhangen @ PARK café-restaurant

Waar ik normaal gesproken niet snel te porren ben voor een hotelrestaurant, is PARK café-restaurant een uitzondering op de regel. Het voelt namelijk zo niet aan als een klassiek, suffig hotelrestaurant waar geen hond zit en geen klap te beleven is. Over de naam hoef ik niet uit te wijden als je je bedenkt dat het restaurant (inclusief immens terras met zonpositie) uitkijkt op het charismatische Oosterpark. Verwacht een sfeervolle bistro, restaurant met tafellinnen (zonder poepiechique te worden) en intieme zithoek met knisperende openhaard.

PARK café-restaurant AmsterdamPARK café-restaurant Amsterdam

Qua all-day food kan je aan Franse gerechten met een internationale, mediterrane twist denken. Voor elk gerecht hebben ze een bijpassende wijn, zelfs een vegan variant (!) Waar het in de Amsterdamse horeca scene nog wel eens te wensen overlaat wat betreft de service, was daar bij PARK geen sprake van. We zijn op een spontane, gezellige manier bediend door goedlachs personeel. Thumbs up! 

PARK café-restaurant AmsterdamPARK café-restaurant AmsterdamPARK café-restaurant Amsterdam

Naast het driegangendiner kon ik op m’n b’day morning m’n geluk niet op met het hemelse ontbijtbuffet. Sorry, maar verse American pancakes mét Nutella, dan heb je me! Van versgeperst sapje tot stuk appeltaart met dot slagroom of ‘normaal’ bammetje met zoet of hartig lekkers…doe mij dit elke dag (inclusief sportabonnement).

PARK café-restaurant Amsterdam

Heb ik je enthousiast gemaakt? Neem dan eens online een kijkje bij Hotel Arena en PARK café-restaurant.