Guilty pleasures, ook wij hebben ze!

We zitten met onze neus bovenop de health trends en weten precies hoe het zit als het om gezonde levenstijl gaat. Dit wil niet zeggen dat wij ons daar altijd aan houden, want wij vinden ‘supercompenseren’ nu eenmaal belangrijker. Alleen maar gezond leven is voor ons geen optie! We proberen het, maar gaan ook wel eens behoorlijk los! En wel hiermee:

1. Chocolade
Met stipt op nummer één staat chocolade. Nu hoor ik jullie denken, vast alleen maar van die bittere pure stukken. Nee hoor! Wij eten chocolade bij de vleet. Puur, melk en zelfs witte blokjes, bonbons of andere varianten gaan erin als we weer eens ’n zwak moment hebben.
chocolade

2. Wijn
Wijn krijgt een goede tweede plek. We weten prima dat alcohol nergens goed voor is, dat wijn ons dik maakt en dat we na het drinken van méér dan twee glazen de volgende dag niks waard zijn. En toch doen we het zo nu en dan, meer dan twee glazen wegtikken. In de winter het liefst volle en op houtgerijpte rode wijn, in de zomer kiezen we steevast voor wit. Tegen Bourgogne of een goed glas bubbels zeggen wij geen nee. Zo is het nu eenmaal en dat gaan we niet ontkennen – dat doen alleen stiekeme drinkers.

3. Garnalenkroketten
“Wat? Hebben ze geen garnalenkroketten? Dan gaan wij ergens anders heen!” Het is eigenlijk schandalig, maar voordat wij ergens aan de borrel gaan, checken wij het borrelmenu. Staan daar geen garnalenkroketten op, dan komen wij ook niet opdagen.

4. Kaasplankje
Wij zijn gek op kaas en thank god dat wij geen zuivelintolerantie hebben. Want als het even kan zetten wij onze tanden in een smeuïg stuk – stinkende – kaas. Deze stukken kaas spoelen wij uiteraard weg met een goed glas wijn.

5. Caffè latte (met gewone melk)
’s Morgens de dag beginnen met een kop koffie of nog beter, een latte, is een must.  Onze latte drinken we het liefst met volle melk, maar daar deze melk meer geschikt is voor kalveren – en die groeien hard -, kiezen we toch steeds vaker voor amandelmelk.

latte

6. Truffelpizza of flammkuchen
De truffelpizza van Da Porte Via in Amsterdam is onweerstaanbaar. Het komt dan ook regelmatig voor dat we via de bestel-app een pizza laat bezorgen. Geef toe: op een brakke zondag heb je toch geen zin om uitgebreid te koken? En dan hebben wij, niet eens zo lang geleden, nog een heerlijkheid ontdekt: flammkuchen. In verschillende restaurants serveren ze deze ‘dunne’ pizza’s met bijvoorbeeld spek, ui en gruyère. Zo hebben wij ‘m het liefst!

7. Macarons
Ofcourse! Vooral de smaak ‘zeezout karamel’ gaat er goed in!