Do’s & don’ts bij een bezoek aan historisch Hué, Vietnam

Mijn aankomst in Hué verloopt nogal ‘chaotisch’. Ik kom aan in het donker en de taxichauffeur zet me af bij het verkeerde hotel… Na een gesprek in de meest gecompliceerde Vietnamese/ Engelse gebarentaal; de man spreekt geen woord Engels, mag ik toch weer instappen en kom ik een uur later dan gepland aan in mijn hotel. Het hotel heeft echter geen idee dat ik een kamer heb geboekt en er worden enorme gesprekken in het Vietnamees gevoerd. Ik besluit, tussen alle niet te ontcijferen klanken en gezichtsuitdrukkingen door, maar even mee te delen dat ik nogal honger heb en dat versnelt de boel gelukkig.

hue

Het Alba Spa Hotel is ondanks de vreemde ontvangst heel erg fijn! Het personeel is vriendelijk, de kamer is ultraschoon en mijn bed is fantastisch. Ook het ontbijt is heerlijk uitgebreid en er is een verwarmd zwembad bij de spa, waar gasten gratis gebruik van mogen maken. Echt luxe! De spa is een aanrader! Boek zeker een massage hier, het was één van de beste die ik heb gehad deze reis. Ook de locatie van het hotel is top.

Zwembad

Lees ook: Lieke neemt je meer naar Luang Prabang.

bed

Hué zelf heeft niet heel veel indruk gemaakt. Ik heb de fout gemaakt een dagtour te boeken voor de Keizerlijke Stad en de Keizerlijke Tombes: de twee attracties van de stad. Met als gevolg dat mijn spaarzaam lachende gids, met haren uit zijn moedervlekken ter lengte van zijn hoofdhaar, na 4 stappen op het terrein van de Keizerlijke Stad roept: ‘Tot over 15 minuten!’ en ik zo ongeveer alleen het toilet van de voormalige keizers heb gezien. Boek dus GEEN dagtour voor deze bezienswaardigheden, maar ga met een goede gids en neem de tijd! Alleen al op het terrein van de Keizerlijk Stad kun je een paar uur rondlopen.

Keizerrijk

Bezoek restaurant Hanh! Spotgoedkoop, lekker, authentiek, met een hele basic inrichting en de eigenaar spreekt minstens vijf talen! Dit is een favoriet restaurant van de locals. Daarnaast heb ik ook goed gegeten bij restaurant Elegant. Dit restaurant richt zich voornamelijk op toeristen en de prijzen liggen wat hoger. Maar het eten is die paar euro extra zeker waard! T’ House is een goede plek voor koffie!

Kijk voor de rest van deze post en meer foto’s & tips op www.littlewanderbook.com!
Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!

Lees ook: TOF! Vrouw reist 10 jaar lang de wereld over met kat!