Doe nóóit een schijfje limoen in je Gin-tonic
Iedere Gin-tonic drinker gooit wel eens een schijfje limoen in z’n glas. Lekker fris. Toch kun je dit schijfje limoen beter achterwege laten want onderzoek heeft aangetoond dat limoen in horecagelegenheden een bacteriebom is. Gaaaadver!
Een studie die gepubliceerd werd in The Journal Of Environmental Health in 2007 nam limoenschijfjes uit ongeveer eenentwintig verschillende restaurants onder de loep. Meer dan 70% van de limoenen waren een broedplaats voor bacteriën en deze bacteriën kunnen infecties veroorzaken. Lekker dan. Als je nadenkt is het eigenlijk best logisch dat limoenen bommetjes van bacteriën zijn. Ze worden met de hand gesneden, liggen rustig een aantal uur op de bar en worden weer met blote – vaak ongewassen – handen je glas in gekieperd.
Philip Tierno, professor Pathologie en Microbiologie zegt hierover: “Mensenhanden raken jouw schijfje limoen of citroen veelvuldig aan. Ze snijden het, pakken het weer op en gooien het in je glas. Gelukkig kan een hoog percentage alcohol bacteriën doden, dan praten we over pure sterke drank. Virussen daarentegen blijven wel leven als je ze in pure alcohol gooit.”
Denk de volgende keer dus twee keer na voordat je een schijfje limoen of citroen in jouw G&T krijgt. Mocht je toch van de frisse smaak houden? Vraag dan of je ‘m zelf uit mag persen en check even of de schijfjes op een bordje liggen.
Dit is waarom je nú moet stoppen met het eten van avocado’s.