Dit zijn de mooiste rooftop bars in Istanbul

Istanbul is een mooie bestemming voor een citytrip. De eeuwenoude stad, ooit Constantinopel, heeft een Europees en een Aziatisch deel, gescheiden door de Bosporus. Nergens op de wereld vloeien twee culturen zo in elkaar over. Ronddwalen in Istanbul laat je dan ook gegarandeerd nieuwe dingen ontdekken. Galeries met moderne kunst, modewinkels met traditionele borduursels en restaurants met een mooie mix van verschillende gerechten. Soms loop je er zo tegenaan maar andere unieke plekken moet je weten te vinden. Rooftop bars in Istanbul loop je zo voorbij. Toch zijn deze oases van rust op hoogte een verademing in de drukke stad.

360 Istanbul

In het hartje van de moderne stad, vlakbij het Taksimplein, vind je 360 Istanbul. Deze ongeëvenaarde rooftop bar met restaurant is volgens ons de mooiste plek om te eten. Als je niet weet waar het is, loop je er zo voorbij. De ingang zit midden in een drukke winkelstraat en valt niet op.  Eenmaal binnen moet je met de lift naar de bovenste verdieping. Daar vind je een magische plek die vooral rond zonsondergang zeer de moeite waard is. Al is het maar voor een drankje. Alleen zouden wij zéker een tafel reserveren voor the whole shebang. Je begint de avond met het diner en eindigt met in een nachtclub. Houden we van! Eten, borrelen, loungen of doe eens gek: dans op tafel. Hier zijn de nachten lang.

Mükellef İstanbul

Dit restaurant is een verborgen parel, wederom bovenin een hotel. Vooral voor de lunch zit je hier prinsheerlijk. Wat leuk is aan deze plek: ze serveren de authentieke Turkse keuken en dat smaakt me een partij lekker. Probeer zéker de mezze vooraf met onder andere, aubergine dip en hete, gefrituurde rode pepers met een frisse yoghurt dip.  Zoveel authentieke smaken en geuren proefde je niet eerder. Wederom met een fantastisch uitzicht.

Mukellef

The St. Regis Istanbul

In het 5 sterren hotel in de chique wijk Nisantisi, vind je op de bovenste verdieping restaurant Spago. Dit restaurant met terras heeft een adembenemend uitzicht op de stad. Van de kaart bestel je verfijnde wereldgerechten en daar drink je dan een chique cocktail bij. Zin om écht uit te pakken? Er is ook een ruimte waar zo nu en dan een DJ draait en waar je een VIP service hebt met flessen drank op je tafel.

Vogue Istanbul

Als je het dak op wil voor een hapje, drankje, dansje en mensen kijken, denk dan te allen tijde aan Vogue. En ja, de naam zegt het al, hier draait het om fashion. Dit restaurant heeft een internationale kaart met verfijnde gerechten, een bar om aan je drankje te nippen en bovenalles een zinderend uitzicht. Binnen én buiten. Daarmee bedoelen we dat er in de zaak alleen maar knappe mensen rondlopen en als je dan naar buiten tuurt zie je de beroemde Bosporus en Istanbul stad.

Meer weten? Bezoek de website van Goistanbulturkiye